Društvo

Delegacija MUP Srpske u posjeti Europolu: Uručena zahvalnica za pomoć u rješavanju ubistva načelnika Bašića (FOTO)

Delegacija Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske boravila je u dvodnevnoj posjeti Europolu u Hagu, gdje su dogovarali unapređenje zajedničke saradnje.

Delegacija MUP Srpske u posjeti Europolu: Uručena zahvalnica za pomoć u rješavanju ubistva načelnika Bašića (FOTO)
FOTO: MUP RS/FACEBOOK

Delegaciju je predvodio direktor policije Republike Srpske Siniša Kostrešević, a održano nekoliko sastanaka u cilju razmjene informacija i unaprijeđenja operativne saradnje u predmetima na kojima zajednički radi MUP Srpske sa Europolom.

Sastancima su prisustvovali načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP Republike Srpske Mladen Marić, kao i direktor Državne agencije za istrage i zaštitu Darko Ćulum, šef Odsjeka za borbu protiv terorizma u SIPA Amer Veiz i tužilac Tužilaštva BiH Dubravko Čampara.

Direktor Kostrešević je sa zamjenikom izvršne direktorke Europola Žanom Filipom Lekufom i njegovim saradnicima iz Jedinice za borbu protiv najorganizovanijih kriminalnih grupa razgovarao o saradnji Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa Europolom, te im je tom prilikom uručio plakete i zahvalnice za saradnju i pomoć u rasvjetljavanju ubistva Radenka Bašića, načelnika Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Prijedor u Prijedoru.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu