Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Demonstranti NA SILU IZVUKLI gradonačelnicu, polili je crvenom bojom i ODSJEKLI JOJ KOSU (VIDEO)

Svijet
Autor:

Foto: REUTERS / DANIEL JAMES

Desetine hiljada ljudi preplavilo je noćas ulice La Paza, prestonice Bolivije, gde su se oštro sukobile pristalice aktuelnog predsjednika i njegovi protivnici koji sumnjaju u zakonitost Moralesove pobede na nedavnim izborima. U gradu Vintu, opozicione snage su napale gradonačelnicu.

Gradonačelnica grada Vinta Patrisija Arće, politički bliska predsjedniku Evu Moralesu, nije uspjela da umakne razjarenim antivladinim demonstrantima.

Uhvatili su je prilikom pokušaja bjekstva iz Gradske skupštine, na silu su je izvukli napolje bosu, cijelu su je polili crvenom bojom i zatim joj odsjekli kosu.

 

– Uz mene je istina i ne bojim se da kažem svoju istinu. Živim u slobodnoj državi i nećete me ućutkati. Ako me želite mrtvu, ubijte me. I sada kao nekad, kažem, daću život za naš pokret za promjene – rekla je gradonačelnica Vinta.

Opozicija tvrdi da je Morales pokrao glasove na nedavnim predsjedničkim izborima i oglušio se o rezultate referenduma održanog prije tri godine, kada su građani glasali da šef države vlada najviše dva mandata.

To je dovelo do izlivanja bijesa širom Bolivije.

U sukobima sa snagama reda život je izgubio jedan mladić, a povrijeđeno je na desetine ljudi.

(RTS)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO