Hronika

DETALJI AKCIJE "KUM" Uhapšen granični policajac BiH, pripadnike kriminalne grupe ilegalno prebacivao preko granice

U okviru akcije "Kum" koju su danas realizovali službenici MUP-a Kantona Sarajevo i Republike Srpske uhapšena je, za sada, jedna osoba. Riječ je o graničnom policajcu BiH.

policija federacije bih
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u saradnji sa MUP-om Kantona Sarajevo, a pod nadzorom Tužilaštva BiH realizuju akciju kodnog naziva “Kum” koja se odnosi na procesuiranje krivičnih djela korupcije.

U ovim aktivnostima obavljeni su pretresi na području Foče i uhapšena je jedna osoba A.M., policijski službenik Granične policije BiH, koji će nakon kriminalističke obrade biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH.

Granični policajac se tereti da je, za nezakonitu imovinsku korist, pripadnicima kriminalne organizacije neistinito ovjeravao dokumentaciju za navodni prelazak granice, kako bi im na taj način ishodio alibi za vrijeme počinjenja krivičnih djela.

Pročitajte još

Inače, riječ je o akciji koja se danas realizuje na više lokacija na području Sarajeva i Foče. U realizaciji akcije u pomoć je pritekla i Obavještajno-bezbjednosna agencija BiH (OBA BiH), a osumnjičene osobe su pod istragom i terete se za organizirani kriminal, povezan sa međunarodnim krijumčarenjem i distribucijom na ilegalnom narko-tržištu većih količina opojnih droga, piše Klix.

Jedan od osumnjičenih je i Fikret Kajević koji se i ranije dovodio u vezu sa kriminalnim radnjama.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu