Hronika

Novi detalji akcije u kojoj je UHAPŠEN VOJNIK VELJE NEVOLJE: Policija privela 6 osumnjičenih za ubistva u Grčkoj

U koordinisanoj međunarodnoj zajedničnoj akciji istražnih timova Republike Srbije, Javnog tužilaštva za organizovani kriminal, Apelacionog tužilaštva Republike Grčke, MUP, UKP, BIA, grčke i španske policije, EUROPOL-a i EURODžAST-a, noćas je u Srbiji uhapšeno 6 lica, a u Španiji i Grčkoj po jedno lice.

Novi detalji akcije u kojoj je UHAPŠEN VOJNIK VELJE NEVOLJE: Policija privela 6 osumnjičenih za ubistva u Grčkoj
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Kako je ranije pisao Blic, među uhapšenima je Milinko Brašnjović.

Osumnjičeni su lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnog djela i krivično djelo teško ubistvo, zbog izvršenja krivičnog djela dana 19. januara 2020. godine u Atini, u kojoj su lišeni života Stevan Stamatović i Igor Dedović i dana 23. jula 2020. godine kada su lišeni života Alan Kožar i Damir Hadžić na Krfu.

Pročitajte još

Krivičnim prijavama je obuhvaćeno ukupno 19 osumnjičenih, od kojih je u Srbiji lišeno slobode šest lica i to: D.T, V.M, S.V, N.D, V.V i R.S, a koji će biti privedeni i saslušani u Javno tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu, nakon čega će biti doneta odluka o pokretanju istražnog postupka.

Pored ovih osumnjičenih po jedno lice lišeno je slobode u Španiji i Grčkoj, dok se šest lica nalazi u pritvorima i zatvorima u Srbiji i Crnoj Gori, a šest lica se za sada nalaze u bjekstvu.

Krivičnom prijavom su obuhvaćeni državljani Republike Srbije za koje postoje osnovi sumnje da su izvršili ova krivična djela, piše Tanjug.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije