Hronika

Detalji akcije u Banjaluci: Savićev telefon otkriva identitet GLAVNOG NARKO DILERA iz Sarajeva

Mobilni telefon zaplijenjen od Stanka Savića, osumnjičenog za neovlaštenu trgovinu genetski modifikovane marihuane - skanka, čija je vrijednost 160.000 maraka, mogao bi otkriti i identitet glavnog narko dilera iz Sarajeva, saznaje Srpskainfo.

Detalji akcije u Banjaluci: Savićev telefon otkriva identitet GLAVNOG NARKO DILERA iz Sarajeva
FOTO: MILAN PILIPOVIĆ/RAS SRBIJA

Izvor iz Policijske uprave Banjaluka otkrio je da tokom saslušanja Savić nije detaljisao od koga je nabavio veću količinu droge, tačnije osam kilograma, koja je zaplijenjena tokom nedavne akcije i pretresa u Banjaluci.

– Savić navodno ne zna pravo ime osobe od koje je nabavio drogu, pa je izjavio da se on zove Mirza ili Mirzet, te da je iz Sarajeva – objasnio je izvor iz istrage.

Pretres

Tokom pretresa od Savića su, pored ostalog, zaplijenjeni i mobilni telefoni, a istražioci očekuju da će se nakon otvaranja telefona otkriti i saučesnici osumnjičenog.

– Naređeno je vještačenje dva mobilna telefona oduzeta od osumnjičenog, a to će se obaviti u Jedinici za tehničku podršku Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i visokotehnološki kriminalitet u Banjaluci. Otvaranje mobilnih telefona moglo bi biti od velike koristi, jer su u njemu zabilježene komunikacije Savića s drugim osobama, koje će biti saslušane kada se utvrdi njihov identitet – dodao je izvor Srpskainfo iz banjalučke Policijske uprave.

Pročitajte još

Dosadašnji rezultati istrage otkrili su da je Stanko Savić, od osobe koju je označio kao Sarajliju pod imenom Mirzet ili Mirza, tokom prošle godine u više navrata nabavio veće količine marihuane.

– Nabavljenu marihuanu Savić je koristio za vlastite potrebe, ali i prodavao drugim osobama na području Banjaluke, odnosno Marku I, Adisi Ć. i Bojanu M, te drugim osobama čiji identitet još nije utvrđen, a koji će se utvrditi u daljem toku istrage – objasnio je izvor iz banjalučke policije.

Pritvor

Najveći dio marihuane, kako navodi naš izvor, zapakovane u 15 PVC paketa, Savić je u novembru 2020. predao na čuvanje Igoru S, kod koga je tokom pretresa 6. februara ove godine pronađeno ukupno 7,8 kilograma pomenute droge.

Droga je bila skrivena na različitim mjestima, a istražioci su je pronašli u šporetu i hrani za pse.

Upravo zbog mogućeg otkrivanja novih svjedoka u daljoj fazi istrage, odnosno saučesnika na koje bi osumnjičeni mogao uticati ukoliko se bude branio sa slobode, Okružni sud u Banjaluci prihvatio je zahtjev da se Saviću odredi jednomjesečni pritvor.

Uhapšeni

Podsjetimo, u akciji Policijske uprave Banjaluka, kodnog naziva “Kosmos”, uhapšeno je pet osoba, a zaplijenjena je genetski modifikovana marihuana – skanka, čija je ulična vrijednost procijenjena na 160.000 maraka.

U akciji su, osim Savića, uhapšeni još Igor S, Marko I, Adisa Ć. i Dalibor K.

Nakon saslušanja u policiji i Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka pritvor je jedino zatražen za Savića, koji je u međuvremenu određen odlukom banjalučkom Okružnog suda.

Priznanje

Stanko Savić je tokom saslušanja priznao krivično djelo neovlaštene trgovine drogom.

Drugoosumnjičeni Igor S. takođe je priznao da je po nalogu Savića čuvao drogu kod sebe u banjalučkom naselju Lauš, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Pritvor koji je Saviću odredio Okružni sud u Banjaluci može trajati najduže do 5. marta.