Hronika

DETALJI KRVAVOG NAPADA U SOKOCU Pretukli muškarca zbog sumnje da je POSTAVIO BOMBU

Ognjen Orašanin, Saša Karadžić i Stefan Delić iz Sokoca uhapšeni su zbog sumnje da su pretukli Marka Borovčanina u Sokocu, nakon čega su pušteni na slobodu.

DETALJI KRVAVOG NAPADA U SOKOCU Pretukli muškarca zbog sumnje da je POSTAVIO BOMBU
FOTO: SHUTERSTOCK

Napad se desio ispred apoteke na Sokocu u petak oko 19 časova.

Prema nezvaničnim informacija, trojac je presreo Borovčanina i brutalno ga pretukli. Tukli su ga po glavi i tijelu, te šutirali nogama dok je bespomoćno ležao na zemlji.

U Policijskoj upravi Istočno Sarajevo rekli su, ne iznoseći detalje, da su osumnjičeni za napad uhapšeni i u subotu predati Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo, gdje su potvrdili da su ispitali osumnjičene, piše Glas Srpske.

Pročitajte još

– Nakon ispitivanja osumnjičenih O. O, S. K. i S. D, Tužilaštvo neće predložiti određivanje pritvora, jer nakon ispitivanja i pregledom dokaznog materijala smatramo da nema osnove za tu mjeru – rekao je Portparol Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo Neven Kramer.

Spekuliše se da je motiv ovog napada nedavno postavljena bomba ispod Karadžićevog automobila.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

– Sumnja se da su Orašanin, Karadžić i Delić pokrenuli privatnu istragu nakon što je 17. oktobra ispod Karadžićevog automobila otkrivena eksplozivna naprava, koja se nije aktivirala, jer je na vrijeme uočena – rekao je izvor i dodao da je bomba bila ispod suvozačevog sjedišta, zbog čega se sumnja da je meta zapravo bio Orašanin.

– Ispitano je  više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa ovim slučajem, provjeravaju se njihovi alibiji, a dio će biti i poligrafski ispitan – pojasnio je ovaj izvor.

Orašanin i Karadžić su već godinama poznati po kriminalnim radnjama te su više puta hapšeni i osuđivani.

Orašanin je 2003. godine bio pod istragom zbog sumnje da je pucao na Ratomira Ratu Spaića, da bi tri godine kasnije Spaić ubijen. Nekoliko puta je hapšen zbog sukoba koje je imao sa vlasnikom sokolačke picerije “Viktorija” Zoranom Čolovićem zvanim Čavka.

I Karadžić ima kriminalni dosije. Sud BiH ga je 2011. osudio na godinu i šest mjeseci zatvora zbog udruživanja u grupu radi međunarodne trgovine oružjem. Tada je priznao da je za 1.000 evra izradio dvije “telefonske bombe”.

Bolnica “Srbija”

U bolnici “Srbija” rekli su, navodeći inicijale, da je Marku Borovčaninu pružena ljekarska pomoć u ambulanti.

– Pregledom je utvrđeno da ima kontuzione povrede glave i predloženo mu je da ostane na bolničkom liječenju. Pacijent je odbio, te je pušten na kućno liječenje – pojasnili su u bolnici.