Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DETALJI LIKVIDACIJE Ušetali u restoran i sasuli kišu metaka, dijete završilo u bolnici (VIDEO)

Hronika
Autor:

Foto: Star.gr/ Youtube screenshot

Najmanje četiri osobe učestvovale su u brutalnom ubistvu Stevana Stamatovića i Igora Dedovića u Atini, zabilježeno je na snimcima sigurnosnih kamera sa okolnih lokala i zgrada. Dvojica njih su u nedjelju uveče hladnokrvno ušetali u restoran gdje su Stamatović i Dedović koji slove za istaknute članove škaljarskog klana, i sasuli kišu metaka u njih.

– Ubice su bile profesionalci i prema načinu na koji barataju oružjem, veoma su iskusni. Svoje žrtve nišanili su mirno. Ispalili su oko 20 metaka da bi ubili dvije osobe, što ukazuje na njihovu rješenost da žrtve ne prežive. Pucali su obojici u glavu, a u restoran su ušli mirno, tako da su u prvom trenutku svi pomislili da su gosti – rekao je izvor u grčkoj policiji dan nakon brutalne egzekucije u restoranu u Atini prilikom koje su ubijeni Igor Dedović i Stevan Stamatović.

Grčki mediji prenijeli su takođe i da su svedoci pucnjave napadače opisali kao muškarce u dvadesetim godinama, ali da je među njima bio jedan od oko 45.

Kiša metaka nije poštedila ni suprugu Stevana Stamatovića tako da je ona, sa povredom noge, prevezena u istu bolnicu u kojoj je proglašena smrt škaljaraca.

– Prema nezvaničnim informacijama, u bolnici se nalazi i dijete koja je prisustvovalo ubistvima i ranjavanju. Ono je pod nadzorom psihijatrijskog psihologa zbog velikog šoka koja je pretrpilo – pišu grčki mediji.

Ubistvo od 30 sekundi

Javnost u Grčkoj i dalje je šokirana brutalnom egzekucijom kriminalaca koje je trajalo čitavih 30 sekundi od kako su pucači, maskirani šalovima, ušli u restoran i otvorili paljbu. Njihova munjevita akcija zabilježena je kamerama, ali budući da su bili dobro maskirani, grčki mediji su skeptični i sumnjaju da će one biti od velike pomoći.

Međutim, jasno je da se radi o profesionalcima, a govori se i da su svojim brzim upadom išli na faktor iznenađenja. Odmah nakon ubistva odvezli su se džipom za kojim grčki policajci tragaju. Na licu mjesta pronađene su čaure kalibra 9 milimetara, i to iz dva različita pištolja.

Podsjećanja radi, Za Igorom Dedovićem (43), koji je sa braćom Vukotić označen kao vođa škaljarskog klana, bila je raspisana poternica zbog pokušaja dvostrukog ubistva Vojina Stupara i Miloša Radonjića bliskih kavačkom klanu krajem marta 2016. u Kotoru. Za to djelo Crna Gora traži od Srbije izručenje Jovice Vukotića, dok je Milić Minja Šaković hapšen i bio u pritvoru u Spužu, a potom pušten na slobodu.

Dedovića su srpski istražitelji povezivali sa švercom tone kokaina koji je nađen u Crnom moru kod obala Rumunije prošle godine, poslije čega su uhapšena dvojica Vranjanaca.

Stevan Stamatović predvodio je zagoračku grupu, to jest ogranak škaljarskog klana u Podgorici, a srpska javnost ga je upoznala nakon ubistva Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi oktobra 2016. godine. Stamatović je povezanost sa ubistvom negirao u crnogorskim medijima.

Takođe, Stamatović je dovođen u vezu i sa oružjem koje je u pronađeno u Jajincima, u blizini kuće tadašnjeg premijera a sadašnjeg predsjednika Aleksandra Vučića.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO