Hronika

Detalji nesreće kod Batajnice: Čeka se nalaz obdukcije stradalog pilota, sumnja se da je ovo uzrok rušenja aviona (FOTO)

Avion koji se u četvrtak srušio u Batajnici je nakon pada išao još 40 metara, nakon čega se zapalio, kada je pilot i vlasnik letjelice Aleksandar Arsić nastradao.

Čovjek pozira
FOTO: TANGOSIX/RS/SCREENSHOT

Dežurni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavio je uviđaj na licu mjjesta.

Tužilac je naložio da se obavi obdukcija sa toksikologijom nastradalog pilota.

Poginuo pilot kod Batajnice
FOTO: TANGO SIX/YOUTUBE/SCREENSHOT

Aleksandar Arsić je jedini vlasnik i pilot aviona koji se srušio, vjeruje se, uslijed tehničke neispravnosti.

Nakon što je pao na zemlju avion je išao još nekih 40 metara, pa se zapalio.

– Istraga zbog pada letjelice u kojoj je poginuo pilot, vlasnik letjelice, biće civilna, vodiće je tužilaštvo, kako bi utvrdilo da li je bilo kriminaliteta i sličnih namjera, i ona vazduhoplovna iz Centra za istraživanje vazduhoplovnih nesreća, čiji je cilj da analizira tehničke i aspekte ljudskog faktora kako bi se izvukle pouke i lekcije i kako se nešto tako ne bi više ponovilo – rekao je Petar Vojinović.

Pilot javio da mu ne rade komande

Avion je pao u njivu kod autoputa Novi Sad – Beograd, u visini nadvožnjaka u Batajnici. Hitna pomoć je konstatovala smrt pilota.

U avionu je bio samo pilot Aleksandar Arsić koji je poletio sa aerodroma “13. maj” u Zemun Polju, a avion se ubrzo srušio u njivu.

Srušio se avion u Batajnici
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

– Poletio je i poslije 4-5 minuta je imao neki otkaz. Nije mogao da upravlja letjelicom i srušio se u obližnje kukuruze i zapalio – navodi izvor.

– U jednom trenutku je javio da mu ne rade komande – priča izvor.

Avion prošao proceduru

Što se tiče samog aviona, Nebojša Petrović, direktor Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju ističe da je, prema prvim informacijama koje su dobili, avion prošao određenu proceduru, piše Blic.

Pročitajte još

– Prema prvim informacijama, ta letjelica se nalazila u registru Direktorata za civilno vazduhoplovstvo, što samo po sebi podrazumijeva određene procedure koje je morala da zadovolji prema pravilnicima koje Direktorat izdaje – kaže Petrović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu