Hronika

Detalji nesreće u kojoj su povrijeđene četiri osobe “Ležao je na ulici prekriven čaršavom” (VIDEO)

U saobraćajnoj nesreći na Bulevaru oslobođenja kod broja 48 u Novom Sadu, danas nešto prije 15 časova povređene su četiri osobe i oni su prevezeni u Urgentni centar Kliničkog centra Vojvodine.

Detalji nesreće u kojoj su povrijeđene četiri osobe “Ležao je na ulici prekriven čaršavom” (VIDEO)
FOTO: NENAD MIHAJLOVIĆ/RAS SRBIJA

Prema nezvaničnim saznanjima, automobil je udario pješaka, koji je pretrčavao kolovoz van pješačkog prelaza.

Pokušavajući da ga izbjegne da udari pješaka, automobil je naleteo na nekoliko parkiranih automobila.

Iako je nesrećni muškarac proglašen mrtvim i pokriven čaršavom, građani su primjetili da je počeo da diše, pa je hitna pomoć ponovo pozvana na lice mjesta.

To se često dešava kada je riječ o politraumama, kao u ovom slučaju. Riječ je o agonalnom disanju, veoma teškom disanju. U većini slučajeva, pacijenti udišu ne više od 10 do 12 puta u minuti, to je na svakih pet do šest sekundi, navodi Telegraf.

Pročitajte još

Agonalna respiracija ne obezbjeđuje adekvatan kiseonik u tijelu i smatra se istim kao da nema nikakvog disanja. Javlja se kod umirućih bolesnika i kod kardiopulmonalne reanimacije.

Nakon ukazane pomoći pješak je prevezen na reanimaciju UC KCV.

Prema riječima doktora Zorana Krulja portparola novosadske hitne pomoći, tri ženske osobe stare 19 godina zbrinute su na licu mjesta, a potom su prevezene u UC KCV na dalju dijagnostiku i liječenje. One su se nalazile u “opelu”.

Prihvati notifikacije