Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DETALJI ŠOKANTNOG UBISTVA Sudski policajac slučajno U VRAT UPUCAO svjedoka, na mjestu OSTAO MRTAV

Hronika
Autor:

Foto: Privatna arhiva/screenshot Facebook

Sudski policajac Mladen Deurić, koji je juče hicem iz službenog pištolja ubio Milomira Jeftića dok je izlazio iz Osnovnog suda u Vlasenici, sumnjiči se za ubistvo iz nehata.

– Policijski službenici Policijske uprave Zvornik, lišili su slobode M. D. iz Vlasenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo nehatno lišenje života – rekao je portparol PU Zvornik Miljan Bobar.

Kako saznaje Srpskainfo, Deurić će tokom dana uz izvještaj biti predat u nadležnost Okružnog tužilatšva Istočno Sarajevo.

Nakon ispitivanja u Tužilaštvu, tužilac će donijeti odluku o prijedlogu pritvora za njega.

Prema našim saznanjima, Jeftić je juče bio svjedok na jednom suđenju i nakon završenog ročišta izašao je i stajao ispred suda.

– Deurić je bio u prijavnici Osnovnog suda i tada je došlo do opaljenja iz njegovog službenog pištolja, a nesrećni Jeftić je pogođen u vrat – rekao je naš izvor.

Jedan od očevidaca ubistva ispričao je za Srpskainfo da je Deurić sjedio u portirnici sa ostalim kolegama i najvjerovatnije se igrao pištoljem koji je u jednom trenutku opalio i hitac je pogodio Jeftića.

Nakon ranjavanja Jeftić je zadobio tešku povredu od koje je ubrzo preminuo, a sudski policajac je uhapšen.

Iza nesretnog Jeftića ostalo je troje djece.

Na lice mjesta je izašla policija i dežurni tužilac koji su obavili uviđaj.

Foto: Klix/RAS Srbija

Izvor blizak istrazi je rekao da je za sada utvrđeno da Deurić nije imao namjeru da ubije Jeftića, ali da će istraga pokazati šta je radio sa pištoljem.

– Da li je pištolj izvukao iz futrole, pa da je tada opalio, ili se igrao sa pištoljem, to za sada nije poznato. Biće saslušane i njegove kolege koje su bile sa njim u kancelariji – rekao je naš sagovornik.

Prema našim sazanjima, Deurić je prije samo tri mjeseca počeo raditi kao sudski policijac.

Direktor Sudske policije Republike Srpske Željko Dragojević rekao je juče za Srpskainfo da je upoznat sa ovim slučajem.

– Deurić je odradio pripravnički staž kod nas, a prije toga završio je obuku za sudskog policajca, kao i obuku za upotrebu vatrenog oružja – izjavio je Dragojević.

On je dodao da ne zna kako se desila nesreća, te da su u Vlasenicu upućeni inspektori Sudske policije.

Dragojević je istakao da se juče nalazio na službenom putu, koji je odmah prekinuo i uputio se za Vlasenicu kako bi dobio zvanične informacije o nesreći.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO