Hronika

DETALJI STRAŠNOG SUDARA KOD BANJALUKE Prikolica kamiona povrijedila vozača autobusa i putnike

Dolaskom u krivinu vidjeli smo kamion, čija je prikolica prešla u našu stranu i vozač je nije mogao izbjeći. Osjetila sam jak udar i pala sam na pod, a zatim sam vidjela da je vozač autobusa teško povrijeđen i da mu noga jako krvavi.

DETALJI STRAŠNOG SUDARA KOD BANJALUKE Prikolica kamiona povrijedila vozača autobusa i putnike
Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Ovako za Srpskainfo prepričava nesreću jedna od putnica koja je bila u autobusu koji se u utorak ujutru u Kolima kod Banjaluke sudario sa kamionom.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su, navodeći inicijale, da se nesreća dogodila oko 7.50 časova na regionalnom putu Banjaluka Čađavica.

– Do nesreće je došlo kada su sudarili kamion “daf” sa prikolicom, a kojim je upravljao Gojko J. i autobus “man” za čijim volanom je bio Ljubiša R. Povrijeđene osobe prevezene su u UKC Republike Srpske – rekla je portaprol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

U ovoj nereći veoma teške povrede zadobio je vozač autobusa Ljubiša R. koji je primljen sa teškim povredama donjih ekstremiteta i van životne je opasnosti. On je operisan i ostaje na liječenju u UKC RS.

– Pacijent Ž. D. (54) primljen je sa teškim povredama donjih ekstremiteta i van životne je opasnosti. Pacijentkinja G. M. (27) je primljena sa lakim povredama, kao i G. M. (46) koja je nakon terapijske i dijagnostičke obrade puštena na kućno liječenje – pojasnili su u UKC RS.

Očevici nesreće za Srpskainfo ispričali da je prizor poslije sudara bio stravičan.

– Naišao sam samo nekoliko minuta nakon što se desila nesreća i prizor je bio užasan. Autobus je bio sav slupan sa vozačeve strane, a vidio sam da su vatrogasci morali sjeći lim kako bi izvukli povrijeđene – kaže jedan od očevidaca.

Dodaje da je vozaču noga bila sva slomljena i da je jako krvarila, ali da je on bio u prilično svjesnom stanju i da nije paničario.

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

– Vidio sam da je još jedan čovjek takođe teško bio teško povrijeđen, u njih je direktno udarila prilikolica kamiona i ona je doslovno pokidala autobus na mjestu gdje su oni sjedili – ističe naš sagovornik.

On dodaje da je od ostalih putnika u autobusu čuo kako se nesreća dogodila i da prema njihovim informacijama nema krivice vozača autobusa, ali ni kamiona.

– Kamion je išao iz pravca Banjaluke prema Manjači i ispred njega je išao automobil “pežo”. Navodno je nakon izlaska iz krivine taj automobil naglo zakočio i skrenuo lijevo prema Rekavicama. Kada je vozač kamiona vidio da se ovaj automobil zaustavlja on je krenuo kočiti i tada je “zaplesala” prikolica kamiona i prešla u suprotno stranu i udarila u autobus – istakao je sagovornik Srpskainfo.

Dodaje da su putnici autobusa ispričali da je tim “pežoom” upravljala djevojka, koja se nije ni zaustavila nakon nesreće, nego je nastavila put.

Pročitajte još

– Poslije nekog vremena ona se vratila i putnicu su joj govorili da se zaustavi, ali je ona nastavila dalje put prema Manjači. Čuo sam da je vozač kamiona zapisao njene registracije i da je rekao policiji i da su policajci tragali za njom – kaže pomenuti očevidac.

Mještani koji žive u blizini kažu da su čuli jak udarac i da su odmah znali da je došlo do saobraćajne nesreće, jer su one česte na ovom dijelu puta.

Poslije nesreće dugo vremena je bio obustavljen saobraćaj na ovom dijelu puta, a zatim je policija naizmjenično puštala saobraćaj.

Zavladala panika

Jedna od putnica iz autobusu ispričala je da je nakon nesreće vozač bio priseban i da je zamolio ostale putnike da pomognu čovjeku koji je sjedio iza njega, a koji je takođe bio povrijeđen.

– Sjedila sam naprijed kada smo u vidjeli kamion čija je prikolica skroz na našoj strani i vidjela sam da će da nas udari. Brzo sam se uhvatila za šipku da ne ispadnem jer sam shvatila da nema šanse da izbjegnemo udar. Zavladala je panika i vriska, a i ja sam se dobro ugruvala – rekla je pomenuta putnica.

Scroll Up