Hronika

Detalji suđenja za ubistvo Jelene Marjanović: Porodica Zorana Marjanovića NIJE SE POJAVILA

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svjedoka nastavljeno ponovljeno suđenje Zoranu Marjanoviću, optuženom za ubistvo Jelene Marjanović njegove supruge 2. aprila 2016. godine.

Detalji suđenja za ubistvo Jelene Marjanović: Porodica Zorana Marjanovića NIJE SE POJAVILA
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Policajac Boris Pucić, Marjanovićev prijatelj, koga je pozvao nakon nestanka supruge nije detaljno svjedočio, već je naveo da ostaje pri svom ranijem iskazu.

Odgovarajući na pitanja branilaca, suda i tužilaštva, rekao da tog 2. aprila nije mogao da vidi da li Marjanović ima krv na sebi jer je je sjedio u kolima na zadnjem sjedištu sa kćerkom.

Naglasio je da tad nisu izlazili iz automobila, a da je, sljedeći put kad ih je sreo na nasipu u Borči, u kolima bio samo Marjanovićev brat, koji mu je rekao da su optuženi, njegov otac i kćerka otišli kući.

Pucić je, s obzirom na to da je policajac, Marjanoviću poslao broj Policijske uprave u Borči i Beogradu, kako bi prijavio nestanak supruge.

Na pitanje Marjanovićevog branioca Veljka Delibašića da li je on djelovao zabrinuto, Pucić je rekao da jeste.

Pročitajte još

Na pitanje sudije zašto je tako brzo krenuo ka nasipu kada ga je Marjanović pozvao, ovaj svjedok je odgovorio da je htio da pomogne jer je mislio da je Jeleni Marjanović pozlilo, budući da je vodila računa o ishrani i trčala, te da je mogla da padne negdje na nasipu.

Na današnjem suđenju trebalo je da budu saslušani i Marjanovićev brat, sin i snaha, međutim oni nisu primili poziv suda, a kako je Marjanović rekao, on nije znao da je trebalo da ih obavjesti da su pozvani kao svjedoci.

Marjanović je rekao da se njihova kuća renovira i da su zbog toga svi na različitim adresama, dok je na pitanje sudije kako je moguće da nije pričao sa njima, rekao da jednostavno – nije.

Sljedeće suđenje zakazano je za 6. jun za kada su ponovo pozvani članovi porodice Marjanovic.

Marjanović od početka suđenja negira krivicu.

Suđenje se ponavlja jer je Apelacioni sud ukinuo prvostepenu presudu kojom je Marjanović bio osuđen na maksimalnu kaznu za krivično djelo teško ubistvo od 40 godina, piše Tanjug.

Apelacioni sud je 3.oktobra prošle godine ukinuo Marjanoviću pritvor i od tada se brani sa slobode.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu