Hronika

DETALJI TRAGEDIJE U KNEŽEVU Dječak od udara struje pao sa dalekovoda i poginuo

Damjan Dukić (14) u nedjelju poslijepodne poginuo je pred očima drugara od strujnog udara na izletištu Paunovac u blizini Kneževa, potvrđeno je za Srpskainfo.

DETALJI TRAGEDIJE U KNEŽEVU Dječak od udara struje pao sa dalekovoda i poginuo
FOTO: PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Među mještanima Kneževa sa kojima smo juče razgovarali vlada pravi šok, kažu da se samo o tome priča i da još ne mogu vjerovati da je dječak na ovakav način izgubio život.

-Kao da je vrijeme stalo u gradu, svi samo o pričaju o njemu. Velika je ovo tragedija, jedan mlad život da se na takav način ugasi. Užas riječi su ovo jedne mještanke sa kojom smo razgovorali.

Kako Srpskainfo saznaje dječak je sa još dva druga i drugaricom taj dan vozao motor i otišli su na pomenuto izletište koje je udaljeno par kilometara od Kneževa.

-Tu su se malo vozali i zatim su sišli sa motora i šetali. Navodno se jedan od tih dječaka krenuo penjati na dalekovod, ali je odustao. Poslije toga u jednom momentu kolege su primjetile da nema Damjana i počeli su da ga traže – pojasnio je jedan od naših sagovornika.

Kaže da ih je zatim Damjan počeo zvati sa dalekovoda, ali da se tada nije popeo do samog vrha.

-Kada su kolege vidjele gdje se popeo, odmah su ga počeli ubjeđivati da siđe. Riječ je montažnom dalekovodu koji je visok preko deset metara. Međutim, on nije želio da siđe i samo je rekao da će se popeti do vrha. Djevojčica koja je bila sa njima počela je da plače i molila ga je da siđe, ali on je ponovio da ide do vrha – ispričao je jedan od mještana.

On je dodao da su Damjanovi drugari ispričali da je ispunio obećanje i popeo se nam sam vrh dalekovoda i da su samo u jednom trenuku vidjeli varnice koje su počele da izbijaju sa žica.

-Rukom je vjerovatno slučajno uhvatio kabl koji je bio pod naponom. U istom trenutku kada su se pojavile varnice on je samo pao sa dalekovada na zemlju. Njegovi drugari su ostali u šoku, iako tu nema mreže za mobilni telefon, oni su uspjeli negdje da je uhvate i da pozovu hitnu pomoć – pojašnjava naš sagovornik.

Po dolasku ljekara, oni su samo mogli konstatovati smrt dječaka, a najvjerovatnije  je preminuo odmah čim je pao sa dalekovoda.

Jedan od prijatelja porodice nastradalog dječaka ispričao je da je on bio učenik devetog razreda Osnovne škole „Dositelj Obradović“ u Kneževu i da je bio uvek aktivan i radoznao dječak.

-Otac i sestra rade u inostranstvu, a on i majka budu u Kneževu. Majka mu već dugo ima butik i prodaje garderobu. Svi ih u gradu poznaju i sve nas je ovo šokiralo. Jednostavno u gradu vlada muk i samo se o tome priča. Dugo se u našem gradu nije desila ovakva tragedija  – kaže jedan od mještana.

Dodao je kako je Damjan bio omiljeni dječak u naselju gde je živio i da ga je često viđao kako vozi motor.

-Imao je neki skuter i već duže vrijeme ga je vozio. Bio je jako simpatičan i uvek nasmijan dječak. Eto zbog njegove radoznalosti, desi se ovakva tragedija. Ne znam kako će se njegova porodica oporaviti od ovoga, ali i njegovi drugari koji su bili sa njim na mjestu nesreće – ispričao je pomenuti komšija.

U Osnovnoj školi “Dositej Obradović”, takođe je juče bila veoma tužna atomsfera, a djeca koja su došla na nastavu su bila potresena i uplakana.

Bio učenik za primjer

Direktor škole Goran Aleksić kaže za Srpskainfo da su učenici sa kojim je išao u razred potreseni zbog tragedije.

-Šta reći o Damjanu, nego da je bio učenik za primjer i dobar drug. Svi su ga u školi voljeli, pa je vijest o ovoj tragediji sve veoma pogodila – rekao je Aleksić. On je dodao da je on sa predstavnicima škole juče posjetio porodicu Dukić i izjavio im saučešće.

-Kada bude sahrana organizovano će ići cijeli njegov razred, razrednica, kao i svi iz škole koji to budu željeli – istakao je direktor škole.

Prihvati notifikacije