Hronika

DETALJI ZLOČINA LEDE KRV Dušan ubio komšiju zbog svađe oko stoke koja je ušla na imanje žrtve

Dušan Trocikić (63) iz sela Urovica kod Negotina sumnjiči se za ubistvo komšije Perice Taricića (46), koga je sjekirom izmasakrirao nakon svađe koja je nastala zbog ulaska Dušanove stoke na imanje nastradalog,

Ubijeni čovjek u Negotinu
FOTO: DRUSTVENE MREZE/FACEBOOK

Trocikić je saslušan u VJT u Negotinu i priznao da je ubio komšiju i da nije imao namjeru.

Kako navodi Dragan Pejkić, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Negotinu osumnjičeni za ovaj zločin, Dušan Trocikićm saslušan je 1. decembra i priznao je da je počinio ubistvo komšije Perice Taricića nakon svađe na salašu nastradalog.

– On je istakao da ubistvo nije počinjeno u prisustvu trećeg lica, pri čemu je iskazao kajanje. Policija je na širem pretresnom terenu odmah pronašla sredstvo kojim je Perica Taricić ubijen, u pitanju je sjekira, koja je bila sakrivena u žbunju, koja je data na vještačenje i DNK analizu u Institutu za sudsku medicinu u Nišu koji vodi sve istražne radnje, bez obzora na priznanje počinioca ovog krivičnog djela. U cilju detaljnog dokaznog postupka, mi obavljamo sve potrebne neophodne istražne radnje – navodi Pejkić.

Kako pojašnjava, pored sjekire, na DNK analizu dati su uzorci sa odjeće počinioca i nastradalog.

– Sa krvavih mrlja i pored rezultata za koje je potrebno vrijeme, očekujemo i zvaničan izvještaj obavljene obdukcije tijela nastaradalog Perice Taricića, koja je vršena takođe na Institutu za sudsku medicinu u Nišu. Ono što se želi, da se dokaže da je pronađenim sredstvom odnosno sjekirom, pokazanom obdukcijom načinjeno nekoliko udaraca u glavu od kojih je jedan bio smrtonosan, jer je povređena baza lobanje i mozak nastradalog što je ukazalo da se radi o teškim tjelesnim povredama koje su uzrokovale smrt – navodi tužilac.

Pročitajte još

Kako pojašnjava, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 30 dana, koje još nije isteklo i nakon toga će biti produženo.

Osumnjčeni će biti upućen i na specijalno psihijatrijsko vještačenje u Sapecijalizovanu ustnovu u Beogradu.

– Za sve istražne radnje i rezultate analiza, zvaničnog izvještaja obdukcije, zakonom je predviđen rok u trajanju od 6 mjeseci, tako da se se sve obavlja detaljno kako bi se došlo do prave istine i ne bi bilo eventualnih propusta u ovom istražnom postupku ubistva u selu Urovica – napominje Dragan Pejkić, tužilac VJT u Negotinu kome je povjeren ovaj slučaj.

Za pokojnog Pericu Taricića, iza koga je ostala supruga Zlatica (37) i sin Božidar , koji pohađa osmi razred Osnovne škole, niko ne može još da prihvati da je na ovako mučki način stradao, piše Telegraf.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije