Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

„DIGLA SE MILOVA KUKA I MOTIKA“ Nešić očekuje da Skupština podrži Dodikov veto

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Očekujem da će Narodna skupština Republike Srpske danas podržati veto srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika jer je uradio ono što je morao i krajnje je netaktično i bezobrazno bilo od Željka Komšića i Šefika Džaferovića da u ovom momentu pozivaju Đukanovića, rekao je za Srpskainfo v.d. predsjednika DNS Nenad Nešić.

On je poručio da Komšića i Džaferovića očito nije briga što milion Srba u BiH ne podržava to što radi Đukanović, „što otima imovinu i bezbožno progoni SPC“.

– I Komšić i Džaferović treba da znaju da se suživot tako ne gradi i da Srbi u Republici Srpskoj i cijeloj BiH stoje uz SPC i svoj narod u Crnoj Gori. Želio bih podsjetiti kakva se halabuka podigla u Crnoj Gori kad je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić samo razmatrao mogućnost da sa Srbima u Crnoj Gori naloži Badnjak. Digla se Milova kuka i motika da spriječe Vučićev privatni dolazak. E, pa kad se tako ponaša prema predsjedniku Srbije, kako onda može očekivati da ga neko dočeka raširenih ruku kao državnika i predsjednika Crne Gore. Radi se o čovjeku koji je izrazito antisrpski nastrojen. Zato svi Srbi u Narodnoj skupštini, zarad našeg naroda u Crnoj Gori i naše SPC, imaju ljudsku obavezu da podrže veto – naglasio je Nešić.

Podsjećamo, Dodik se nije složio sa dvije odluke Predsjedništva BiH – prva da predsjednik Crne Gore Milo Đukanović posjeti BiH 2. i 3. marta, a druga je da BiH prihvati razmiještanje pripadnika Evropske agencije za zaštitu granice na granicu sa Hrvatskom.

Obe odluke je proglasio štetnim za vitalni interes Republike Srpske i ukoliko danas Narodna skupština RS stane iza njega, odluke Predsjedništva BiH će biti nevažeće.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO