Zabava

"DIJETE SA DRUGE PLANETE" Govorili su mu da ne zna da pjeva, a od pobjede u "Pinkovim zvezdicama" njegov ŽIVOT SE PROMIJENIO

Prije četiri godine u "Pinkovim zvjezdicama" pojavio se Marko Bošnjak koji je svojim vokalnim sposobnostima oduševio gledaoce kraj malih ekrana, ali i članove žirija, zbog čega je odnio pobjedu.

"DIJETE SA DRUGE PLANETE" Govorili su mu da ne zna da pjeva, a od pobjede u "Pinkovim zvezdicama" njegov ŽIVOT SE PROMIJENIO
FOTO: YOUTUBE/SCREENSHOT

Sa svega trinaest godina izvodio je veoma zahtjevne pjesme, a žiri koji su činili Jelena Tomašević, Goca Tržan, Milan Stanković, Leontina Vukomanović i Hari Varešanović rasplakao se dok je ovaj dječko izvodio pjesmu “Što te nema”, koju u originalnu pjeva Jadranka Stojaković.

Prije učešća u “Pinkovim zvezdicama”, Marko je bio na jednoj audiciji na kojoj mu je žiri rekao da nije talentovan. To se ispostavilo kao netačno, piše Blic.

– Neki ljudi su mi tada rekli da ne znam da pjevam… Ali ne želim da pričam o njima, jer se okrećemo lijepim stvarima. Želim da radim na sebi i ne bih više da se obazirem na takve komentare. Dokazao sam da znam da pjevam i to je meni najveća nagrada – rekao je Marko.

Nakon što je te 2016. godine pobedio, nastavio je da razvija svoj talenat. Nedavno se prisjetio momenta kada je nagradu odnio kući i uz sljedeću poruku opisao kako su za njega izgledale ove četiri godine.

– Na današnji dan prije 4 godine mi se promijenio život. Zahvalan sam za svaku priliku, lekciju, suzu, smijeh, sreću, podršku koju sam doživio u ovom takmičenju. Zahvalan sam i na vama koji me još uvijek nakon 4 godine podržavate i pratite i obećavam vam da moja priča još uvijek nije ni blizu kraja. “Pinkove zvjezdice” su nezaboravan dio mog života i neizmjerno vam hvala na svakom glasu i na svakoj neprospavanoj noći jer sam uvijek nastupao zadnji. S ljubavlju. “Dijete sa druge planete” – napisao je Marko ispod fotografije sa takmičenja.

Kako je rastao, tako se i fizički mijenjao, te ga mnogi sada vjerovatno ne bi prepoznali na ulici. Sada ima sedamnaest godina i pustio je kosu. Nastavio je da se bavi pjevanjem i često za društvene mreže snima video klipove u kojima izvodi domaću, ali i stranu muziku.