Hronika

Dileri pali sa drogom i oružjem: Tri koordinisane akcije u Donjem Vakufu i Travniku

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona u tri koordinisane akcije pronašli su drogu i oružje.

Dileri pali sa drogom i oružjem: Tri koordinisane akcije u Donjem Vakufu i Travniku
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Sve je počelo 29. aprila oko 12.40 sati u mjestu Klade kod Donjeg Vakufa. Pripadnici Policijske stanice Donji Vakuf, u saradnji sa Sektorom kriminalističke policije MUP Travnik i timom za borbu protiv zloupotrebe droga Policijske uprave Jajce, na osnovu naredbe Opštinskog suda Bugojno pretresli su “fiat tipo”, koje koristi M.D. (34) iz Donjeg Vakufa. Tom prilikom pronađena je pvc vrećica kanabisa i digitalna vaga za precizno mjerenje, prenosi Avaz.

Na osnovu operativnih saznanja do kojih se došlo u prethodnoj akciji, istog dana oko 15.45 sati u ulici Tepeđik u Travniku pripadnici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa timom za borbu protiv zloupotrebe droga PU Travnik izvršili su pretres kuće i pratećih objekta, kao i “seat leona”, koje koristi D.K. (37) iz Travnika. Pretres je obavljen na osnovu naredbe Opštinskog suda Travnik. Tom prilikom kod 32-godišnjaka je pronađena određena količina kanabisa i digitalna vaga za precizno mjerenje.

U nastavku aktivnosti oko 18 sati u ulici Vajzovića sokak u Donjem Vakufu pripadnici Sektora kriminalističke policije u saradnji sa Jedinicom za specijalističku podršku MUP, tima za borbu protiv zloupotrebe droga PU Jajce i PS Donji Vakuf obavili su pretres kuće i pratećih objekta, kao i vozila koje korist M.Z. (38) iz Donjeg Vakufa. Pretres je obavljen na osnovu naredbe Opštinskog suda Bugojno.

Tom prilikom su pronađeni kanabis i spid, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i jedan pištolj, kalibra 7,62 milimetara sa pripadajućom municijom.

– U saradnji sa nadležnim tužilaštvom pronađene materije i vatreno oružje sa pripadajućom municijom su oduzeti, a osumnjičeni su lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje – saopšteno je iz MUP SBK.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije