Hronika

Dirao kandidatkinju za grudi i ljubio: Podignuta optužnica protiv instruktora vožnje iz Visokog

Protiv Mustafe Karavdića iz Visokog je Opštinski sud u tom gradu potvrdio optužnicu, koja ga tereti da je, radeći kao instruktor vožnje, u vozilu za obuku pokušao napastovati kandidatkinju, a koja se spasla bijegom iz vozila.

Dirao kandidatkinju za grudi i ljubio: Podignuta optužnica protiv instruktora vožnje iz Visokog
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

U optužnici je precizirano da je kandidatkinju uhvatio za grudi, te da ju je ljubio, nakon čega je ona uspjela izaći iz auta i pobjeći.

Optužnicu protiv Karavdića podiglo je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona.

U njoj je navedeno da se kritično događaj desio 30. septembra prošle godine oko 18.40, na području Visokog, na poligonu za obuku vozača. Sve se dešavalo nakon što je završen čas vožnje tokom kojeg Karavdić obučavao kandidatkinju.

– Ona je u tom trenutku u vozilu za obuku sjedila na mjestu vozača, a kada je ugasila vozilo i skinula sigurnosni pojas, on je, s ciljem zadovoljavanja svog seksualnog nagona, svoju ruku stavio na njenu desnu ruku, koju je držala spuštenu na natkoljenici svoje desne noge – navedeno je u optužnici.

Jezivi detalji

Dalje se navodi da je Karavdić potom krenuo da je miluje po ruci i zatim joj je rekao: “Vožnja je bila dobra, sve je u redu. Žuriš li?”

– Ona mu je tada kratko odgovorila: „Već devet minuta kasnim“, a on je svoju ruku, kojom je milovao njenu ruku, podigao i njom zagrilio kandidatkinju preko ramena, te privukao  sebi – precizirano je u optužnici.

Nakon toga je, dodaje se, ruku pokušao staviti ispod njene majice i uhvatiti  je za grudi.

Pročitajte još

– Zbog toga se ona odmicala od njega prema vratima i lijevom rukom uhvatila za kvaku pokušavajući da otvori vrata i izađe – navedeno je u optužnici.

Međutim, Karavdić se nije tu zaustavio, nego je nastavio da spopada djevojku.

Kada je vidio da ona pokušava izaći iz automobila, on je svoju ruku povukao ispod njene majice, pa je ponovo stavio preko njenog ramena i jače je privukao sebi.

– Tada ju je poljubio u lijevi obraz, blizu lijevog uha, a zatim na sredini obraza, pa je treći put poljubio blizu njenih usana – piše u optužnici.

Bijeg

Dalje se navodi da je on bio svjestan šta radi i da je na taj način počinio pomenuto krivično djelo.

– Bio je svjestan da upotrebom sile čini bludne radnje nad njom, što je htio, usljed čega ga je ona uplašena snažno odgurnula od sebe, otvorila vrata i istrčala iz auta. Tako je spriječila da dovrši ono što je naumio – ističe se u optužnici.

Prema nezvaničnim informacijama, Karavdić je vlasnik pomenute auto-škole.

Nakon što se desio ovaj slučaj, mještani Viskog su pričali da su bilo u šoku nakon što se to saznalo.

– Poznajem Karavdića. To je stariji čovjek koji godinama ima auto-školu u Visokom i u kojoj je on instruktor. Znam da su mnogi vozači stekli dozvolu upravo kod njega, ali ranije nikada nisam čuo da je bilo pritužbi na njegov rad. Međutim, ne vjerujem ni da je djevojka to izmisila. Na policiji i tužilaštvu je da dokažu ko od njih govori istinu – ispričao je tada jedan od mještana.

Prihvati notifikacije