Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Direktor bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor: Odlasci medicinara bili izraženiji prije godinu-dvije

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Vršilac dužnosti direktora bolnice “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor Mirko Sovilj rekao je da su odlasci zdravstvenih radnika iz ove ustanove bili izraženiji prije godinu-dvije nego što je to slučaj danas.

– Uglavnom su to bili sestre i tehničari i nije problem u tome da mi isti broj zaposlimo mladih medicinskih sestara i tehničara, ali je problem ako vam ode iskusna, recimo, instrumentarka, intenzivna njega i tako dalje, tamo gdje je potrebno da se provede edukacija koja traje obično pet do šest mjeseci. Ali smo to sve uspješno nadoknadili – rekao je Sovilj novinarima u Prijedoru.

Sovilj naveo da su ovu zdravstvenu ustanovu napustili jedna doktorka pulmolog i jedna anesteziolog, koje su otišle da rade u Banjaluku, te dvoje specijalista – psihijatar i neurolog, koj su otišli u Sloveniju.

– Nas je napustila doktorka koja je bila na specijalizaciji i kada je trebalo da izađe na ispit, ona je otišla u Ljubljanu. Mi smo je pozvali da sporazumno izmiri obaveze koje ima prema ustanovi. To je odbila. Pokrenut je i zavšren sudski spor i ona nama ima obavezu izmiriti troškove /specijalizacije/ uvećane za kamate – rekao je Sovilj.

On je naglasio da je ustanova uspješno prevazišla problem odlazaka medicinara jer je pravovremeno planirala kadrovsku politiku i podsjetio da je bilo perioda kada je na specijalizaciji bilo i po 20 doktora.

– Upravo na taj način obezbijedili da ova ustanova ima sigurnu budućnost i ni u kom slučaju nije ugroženo funkcionisanje ustanove. Ovih dana dobijamo nove specijaliste – endokrinologije i dječije psihijatrije, a imamo plan pojačati i defektologiju. Naši razvojni planovi su uglavnom usklađeni s potrebama naših sugrađana i stanovništva regije Prijedor – dodao je Sovilj.

Bolnica “Doktor Mladen Stojanović” Prijedor ima 527 radnika, od kojih je 492 u stalnom radnom odnosu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO