Hronika

Direktori škola skrhani tragedijom na Adi Ciganliji “Pritrčao je da spase drugara, a onda su se obojica utopila”

Nesreća koja se dogodila juče na Adi Ciganliji odnijela je dva mlada života. Dvojica dječaka od 16 godina utopila su se na beogradskom kupalištu, koje je još uvijek nije otvoreno za kupače.

Utopili se tinejdžeri na Adi Ciganliji
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Povodom ove tragedije oglasio se i direktor škole u koju je išao jedan od nastradalih tinejdžera, koji kaže da je on nastradao dok je pokušavao da spasi druga.

Miroslav Macura, direktor Saobraćajno-tehničke škole u Zemunu, koju je pohađao jedan od nastradalih tinejdžera, kaže da su svi pogođeni tragedijom.

– Ono što za sada znam, jeste da je učenik naše škole pritrčao u pomoć svom drugaru, koji je počeo da se davi, te da je u pokušaju da ga spase nastradao. Dečko ga je povukao sa sobom i obojica su se utopila – govori za Macura i dodaje da za nastradalog učenika ima samo riječi hvale.

– On je bio jedan od boljih đaka u našoj školi, a najbolji u svom odjeljenju, tako da nisu u pitanju problematična djeca, već vrijedni i dobri momci. Cijeli dan smo u kontaktu sa roditeljima nastradalog dječaka, a njegova razredna je od jutros kod njih. Svi smo jako potreseni tragičnim događajem, to je trebao da bude jedan veseo dan za njih, a desilo se ono najgore – dodao je direktor Saobraćajno-tehničke škole i dodao da ovo nije bio prvi put da učenici po završetku školske godine odlaze na Adu.

Hitna pomoć na Adi Ciganliji
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

– Učenici svake godine po završetku nastave odlaze na Adu gdje se okupljaju i druže, te je tako bilo i ove godine. To je već uveliko praksa učenika, ne samo maturanata, već i ostalih razreda srednjih škola, da se svi okupe i odu na Adu posljednjeg dana škole. Ranijih godina, to bude u vrijeme kada je sezona kupanja otvorena, međutim, kako se ova godina završila ranije usljed tragedije koja se dogodila u OŠ “Vladislav Ribnikar” , sezona kupanja na Adi još nije počela, te i vesele učenike nije imao ko da dočeka i sačuva od ovih nesreća – dodaje direktor škole, Miroslav Macura.

Drugi nastradali tinejdžer (16), pohađao je Srednju tehničku školu “Lola” u Železniku.

Direktorka te škole, Olivera Babić kaže da ih je sve zadesila velika tragedija.

– Potreseni smo ovim što se desilo, zaista. Ne možemo da zamislimo kako je njegovim roditeljima. Učenici naše škole još su šoku zbog tragedije, kao i svi mi koji smo aktivno radili sa tim djetetom. Kad god se dogodi ovakva tragedija teško se od nje oporavlja – kaže direktorka Babić.

Pročitajte još

Prema riječima onih koji su poznavali nastradalog učenika Tehničke škole “Lola”, on je taj dan otišao na Adu sa grupom učenika. Kako kažu, pored toga što je bio posljednji dan škole, nekome je bio i rođendan, pa je i povodom toga bilo slavlje.

– Prije podne smo bili u školi, a on je otišao sa društvom na Adu. Krenule su da nam stižu poruke da ga nema nigdje, da se izgubio. Roditelji su se nadali da je možda ostao u školi, tražili su ga – kažu sagovornici.

Kako pričaju direktori škola, potrudiće se da škola nikad ne zaboravi tinejdžera , pa onda ni niko drugi.

– Volio je da se šali stalno, ali nikad nikoga nije uvrijedio – kaže izvor upoznat sa slučajem.

Učenik škole iz Železnika, kao i njegov vršnjak iz zemunske škole juče su završili drugi razred srednje škole.

– Čuli smo da su se njih dvojica poznavala iz viđenja – dodaju sagovornici Kurira.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije