Hronika

"Djevojčice su bile na obali, čuli smo njihove krike" Očevici šokirani dan nakon tragedije, tvrde da su dječaci dva puta ulazili u vodu

Dvojica tinejdžera M.S. i S.Č. utopili su se juče oko 17 časova u Savskom jezeru na Adi Ciganliji.

Hitna pomoć na Adi Ciganliji
FOTO: SNEŽANA KRSTIĆ/RINGIER

Inače, maloljetnici su učenici Saobraćajne škole u Zemunu i Tehničke škole “Lola” u Železniku, a pretpostavlja se da su na Adi Ciganliji bili na jednom rođendanu.

Na društvenim mrežama osvanule su potresne poruke drugova utopljenih mladića, preko kojih se opraštaju od njih.

Tijela dečaka izvučena su nakon što je policiji oko 17.30 prijavljeno da je veći broj maturanata ušao u jezero na Adi Ciganliji, a da dvije osobe nisu isplivale.

Patrole policije, kao i Ronilačka jedinica Žandarmerije odmah su upućene na lice mjesta i počele sa potragom, koja je nažalost, završena tragično.

Pročitajte još

Na lice mjesta ubrzo je stigao otac jednog od utopljenih dječaka, koji je tražio da vidi dijete.

– Nisu mu dozvolili, samo se srušio na pod, pa su ga odveli. Tragedija – kaže jedan od očevidaca.

Na Adu su stigle i drugarice nastradalih mladića, koje su u suzama i nevjerici stajale na mjestu gdje se tragedija dogodila. Navodno, mladići su bili na proslavi rođendana, a onda se odlučili na ulazak u vodu koji je bio koban.

“Skinuli su majice, a zatim opet ušli u vodu”

– Njih dvojica bili su u šorcevima i majicama na obali zajedno sa još dvije djevojčice. Poslije nekoliko minuta su skočili u vodu obučeni, prvo jedan u majici šorcu i patikama, a zatim i drugi. Djevojčice su ostale na obali. Ubrzo su izašli su iz vode, skinuli majice i opet ušli u rijeku. Nakon toga samo su se čuli vrisci i jauci – priča za Blic žena koja se zadesila na Adi u trenutku strašne tragedije u kojoj su dvojica tinejdžera M.S. i S.Č, utopila.

Kako objašnjava žena koja je bila očevidac tragedije, scene uz samu obalu rijeke nakon što tinejdžeri nisu isplivali, slamale su srca.

– Kada su djevojčice vidjele da im drugova nema, počele su da viču iz sveg glasa, trčale su i dozivale pomoć. Tada su ljudi shvatili šta se desilo. Sve se to dogodilo oko 17 časova – priča sagovornica koja je i dalje u šoku.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije