Gradovi

"Djeca i njihova kreativnost su naša budućnost" Ministarka Jujić na manifestaciji "Dan učeničkog stvaralaštva" u Kozarskoj Dubici (FOTO)

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić prisustvovala je manifestaciji "Dan učeničkog stvaralaštva" u Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Kozarskoj Dubici da bi, kako je istakla, podržala djecu i nastavnike jer veoma bitnim smatra i vannastavne aktivnosti.

"Djeca i njihova kreativnost su naša budućnost" Ministarka Jujić na manifestaciji "Dan učeničkog stvaralaštva" u Kozarskoj Dubici (FOTO)
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Ovdje sam da podržim djecu i zaposlene u školi `Sveti Sava`, jer smatram da pored onoga što djeca uče kroz redovan nastavni plan i program jako su bitne i vannastavne aktivnosti. Koliko sam uspjela da vidim, zaposleni ovdje zaista posvećuju pažnju svojim učenicima – izjavila je Jujićeva.

Ona istakla da je prije nekoliko dana bila i u Osnovnoj školi “Majka Knežopoljka” u Knežici, gdje su obilježeni Dan učeničkog stvaralaštva i Dan škole.

– Nema ljepšeg zadovoljstva nego posmatrati mlade, djecu i njihovu kreativnost, našu budućnost. Na mladima svijet ostaje – poručila je Jujićeva.

“Dan učeničkog stvaralaštva” u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Kozarskoj Dubici obilježen je priredbom, izložbom učeničkih radova i nagrađivanjem najuspješnijih đaka u nastavnim i vannastavnim aktivnostima tokom školske godine.

Opština Kozarska Dubica tradicionalno najbolje učenike nagrađuje vrijednim poklonima, ovog puta vukovce škole “Sveti Sava Aniki Adžić, Nikolini Stojaković, Ireni Trkulja i Katarini Gajić.

Nagrade je uručio načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno–komunalne poslove Darijan Babić koji smatra da se znanje i trud moraju adekvatno nagraditi.

– Opština je i ove godine obezbijedila vrijedne nagrade, za osnovce vukovce to su tableti i ček od 1.000 KM za đaka generacije – rekao je Babić.

Svoje tehničke, likovne i literarne radove stvarane u školskoj godini koja se bliži kraju osnovci su pokazali na izložbi, a potom i na priredbi kojoj su prisustvovali njihovi roditelji i brojni gosti.

Obilježavanje Dana učeničkog stvaralaštva u školi “Sveti Sava” završeno je maskenbalom učenika nižih razreda.

Prihvati notifikacije