Svijet

Dječak (2) NESTAO IZ KUĆE bake i djeda: Cijelo selo se diglo na noge, 3 dana ne mogu da nađu mališana

Sve je veći strah da je dvogodišnji Emil kidnapovan nakon što je nestao prije tri dana tokom praznika sa bakom i djedom - uprkos tome što je francuska policija odbacila bilo kakvu sugestiju da je otet prije samo 24 sata.

Nestao dječak u Francuskoj
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE/SCREENSHOT

Nakon više od 48 sati intenzivne potrage oko zaseoka Le Vernet, vlasti su priznale da je dječak do sada “trebalo da bude pronađen” da je bio unutar perimetra.

– Ima dvije i po godine, umio je da prepješači prilično razdaljinu. Ali, sve te potrage u protekla dva dana trebalo da nam omoguće da ga lociramo – rekao je Mark Šapu, policajac zadužen za Gornjoprovansalske Alpe gdje je Emil nestao u subotu popodne.

Što se tiče tretiranja nestanka kao otmice, Remi Avon, javni tužilac, rekao je na istoj konferenciji za novinare:

– Sve hipoteze ostaju važeće, nijedna nije favorizovana ili isključena.

Pročitajte još

Poslije tri dana, dvogodišnjak i dalje nije pronađen nakon što je policija obavila pretres oko 20-ak kuća u malom alpskom zaseoku okruženom šumom.

Кako strahovi rastu, javni tužilac je naglasio da za sada “nijedan element ne karakteriše krivično djelo koje bi moglo da bude uzrok ovog nestanka”.

Policija je u ponedjeljak već proširila područje pretrage nakon što nije pronašla nikakav trag dječaka. U pomoć su dovedeni helikopter, dronovi sa termičkim kamerama i psi tragači.

– Ostajemo prisutni na terenu. Koristimo specijalizovana sredstva u potrazi za tragovima i odgovaramo na potrebe sudske istrage – rekao je Šapo.

Emil se igrao u bašti kuće svoje bake i djeda u zaseoku Le Verne u subotu popodne kada je nestao.

Porodica se spremala da napusti kuću u kojoj su boravili kada je Emil iskoristio nepažnju, rekli su zvaničnici.

Njegovi baka i djeda su došli da ga stave u auto i otkrili da je nestao.

Oni su tada obavijestili policiju u subotu oko 17.15, kada su članovi porodice, policija, radnici hitne pomoći i lokalni mještani počeli potragu za dječakom.

Fransoa Balik, gradonačelnik Le Vernea, rekao je juče francuskoj televiziji da je dječak bio “dobar šetač” za svoje godine.

– To je malo selo sa 20-ak kuća… sve vidimo. Mogao je otići i možda se izgubio ili se skriva – rekao je.

Oblast oko Le Vernea je okružena šumom i popularna je među planinarima.

Emila, koji je porijeklom iz okoline Marseja, primjetile su dvije osobe dok je izlazio iz kuće svoje bake i djeda. Međutim, tada su rekle da su ga “izgubili iz vida”, prenosi Blic.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije