Svijet

Užas u Hrvatskoj: Izvukli muškarca iz auta, pretukli, kidnapovali i prijetili da će ga ubiti

Policija je uhapsila dvojicu muškaraca koji su kod Vrbovečke Dubrave napali i pretukli mladića (23), kidnapovali ga, pretukli u automobilu, a potom mu u šumi zaprijetili da će ga ubiti.

Hapšenje lisice na rukama
FOTO: SHUTTERSTOCK

Otmica, premlaćivanje, prijetnje, sve su to zločini zbog kojih je zagrebačka policija uhapsila dvojicu muškaraca od 32 i 26 godina.

Naime, policija je saopštila da se sumnja da je dvojac 16. maja oko 21.30 došao do automobila u Vrbovečkoj Dubravi, u kojem je sjedio njihov 23-godišnji poznanik. Tamo ga je muškarac (32) nasilno izvukao iz automobila i obojica su ga potom više puta udarili rukama i nogama po tijelu, dok je ležao na podu.

Pročitajte još

Međutim, nisu odustali od nasilja, već su mladića ugurali u svoje vozilo. Mlađa uhapšena osoba je upravljala vozilom, a 32-godišnjak u zadnjem dijelu vozila je nastavio da udara pesnicama oštećenog, a zatim su se odvezli u šumu kod Dragičevca, nasilno ga izvukli iz vozila i nastavili da ga udaraju rukama i nogama.

Nasilje ni tada nije prestalo, ali je oštećeni bio pritisnut uz drvo, a potom je 32-godišnji osumnjičeni počeo da ga davi i verbalno mu prijeti da će ga ubiti.

Nakon izrečene prijetnje, kako se sumnja, oštećenog su ponovo utjerali u vozilo, odvezli ga na područje Grabika i izbacili iz vozila na ulicu, piše 24 sata.

Policija je okončala krivičnu istragu nad dvojicom muškaraca starosti 32 i 26 godina zbog sumnje da su u pokušaju zajednički počinili krivična dela „otmica“ i „teška tjelesna povreda“, dok se sumnjiči 32-godišnjak da je počinio krivično djelo „pretnja“. Nakon obavljenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su predati pritvorskom nadzorniku, dok je nadležnom državnom tužiocu dostavljen poseban izvještaj.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije