Hronika

Dječak i djevojčica i dalje kritično: Ljekari o stanju povrijeđenih u pucnjavama u Beogradu i kod Mladenovca

Dječak i djevojčica koji su ranjeni u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i dalje su kritično.

Pucnjava u osnovnoj školi na Vračaru u Beogradu
FOTO: RTS/SCREENSHOT

Dva dječaka i nastavnica koji su na liječenju u Urgentnom centru su dobro, a dva dječaka koja su liječena u Tiršovoj puštena su kući. Nastavnica će imati još jednu ortopedsku intervenciju u ponedeljak na šaci, piše RTS.

I najteže povrijeđeni učenik koji se nalazi u Urgentnom centru pokazuje pomake na bolje i njegovo stanje je za sada zadovoljavajuće.

Djevojčica koja je poslije pucnjave na liječenju u Dečijoj klinici u Tiršovoj i dalje je životno ugrožena sa teškim povredama glave.

Pročitajte još

Svi povrijeđeni u pucnjavi kod Mladenovca operisani su i zbrinuti. Dva teško povrijeđena mladića operisana su u Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović”.

Poslije pucnjave koja se dogodila kod Mladenovca u urgentni centar Kliničkog centra Srbije dovezeno je osam pacijenata, dok je tokom jučerašnjeg dana iz smederevske bolnice prebačen još jedan pacijent.

Dvoje pacijenata je dovezeno u KC “Dr Dragiša Mišović”. Jedan pacijent se i dalje nalazi tamo i poslije hirurške intervencije nalazi se u stabilnom stanju. Drugi pacijent je iz te ustanove prebačen zbog ortopedskih povreda u KBC Zemunu gdje je operisan i nalazi se u jedinici intenzivne njege.

Pucnjava, škola, Beograd
FOTO: OLIVER BUNIĆ/RINGIER

Što se tiče stanja pacijenata koji su poslije pucnjave kod Mladenovca dovezeni u Urgentni centar KCS direktor te ustanove Milika Ašanin kaže da su od od sedam operisanih pacijenata tri sasvim razbuđena i dobro. Pacijent koji je juče prebačen iz smederevske bolnice je takođe poslije dodanih intervencija dobro.

Pacijenti sa najtežim povredama, koje uvijek mogu dodatno da se zakomplikuju, pod budnim su okom ljekara i njihovo stanje se prati.

Mladenovac masovno ubistvo
FOTO: MILAN ILIĆ/RINGIER

Dva pacijenta koja se nalaze u bolnici “Sveti Luka” u Smederevu su stabilnog stanja.

Direktor UKC Srbije Milika Ašanin naglašava da se poslije ove situacije pokazalo koliko, kako je rekao, „naša medicina uspJešna može da bude“.

– Pokazalo se koliko imamo kvalitetnog kadra, uz izuzetne uslove koje sada imamo u novoj zgradi Urgentnog centra. Na jednom mjestu imamo ambulante, zone, izuzetnu opremu i operacione sale sve pod jednim krovom – zaključio je Ašanin.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije