Sudbine

DJEČAK NAS TREBA Poziv sugrađanima da učestvuju u akciji za liječenje malog Vukana

Grupa volontera iz Prijedora najavila je humanitarni bazar za devetomjesečnog Vukana Stoiljkovića iz Vranja, oboljelog od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije tipa 1.

DJEČAK NAS TREBA Poziv sugrađanima da učestvuju u akciji za liječenje malog Vukana
FOTO: DA I VUKAN POBEDI SMA/FACEBOOK/SCREENSHOT

Za liječenje Vukana potrebna su dva i po miliona evra. Grupa, koja godinu i po djeluje pod imenom Licitacije Prijedor i prikuplja novac za liječenje djece, na “Fejsbuku” je obustavila redovne licitacije i pozvala članove da od 9. do 25. maja daruju za bazar koji će biti održan početkom juna.

Donirati se mogu nakit, knjige, suveniri, posuđe, kozmetika, igračke, odjeća, obuća, poklon bonovi, a donacije se mogu predati u poslastičarnicu “Minja” na Trgu majora Zorana Karlice u Prijedoru.

Do kraja mjeseca u funkciji je humanitarni broj u BiH 1414 pozivom na koji se daruje jedna marka za liječenje ove bebe.

Grupa funkcioniše tako što privrednici, preduzetnici i fizička lica daruju svoje proizvode i usluge.

Pročitajte još

Administratori grupe formiraju najnižu cijenu, a članovi grupe nude taj ili veći iznos i takmiče se. Građani tako dolaze do usluga i proizvoda novcem kojim bi ih inače kupovali, samo taj novac ide za liječenje djece, a donatorima se povećava ugled jer učešćem potvrđuju društvenu odgovornost, a time povećavaju konkurentnost na tržištu.

Grupa je zatvorena, trenutno broji 3.238 članova i pristupiti joj se može jednim klikom, nakon čega administratori ljudima iz Prijedora odobravaju pristup.

Prvi bazar organizovan je u novembru 2020. godine kada je prikupljeno 19.500 KM za pomoć liječenju Minje Matić iz Kragujevca, na tomboli mjesec dana kasnije 3.000 evra za dječaka Olivera Pal Gajodija iz Subotice, a u julu prošle godine organizovan je bazar za Boška Gugletu iz Novog Sada. Osim ovih akcija na ulicama Prijedora, putem onlajn licitacija do sada je pomoć prikupila za više desetina bolesnih mališana iz regiona, kao i za liječenje odraslih u izuzetnim slučajevima.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije