Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DJEČAK STRADAO NA OČEVE OČI Cijelo selo oplakuje Stefana (11) koga je pregazio traktor

Hronika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Stefan Todorović (11) iz sela Dedinac kod Kuršumlije poginuo je kad je preko njega prešao traktor. Nesrećni dječak je u kobnom trenutku navodno bio na traktoru sa ocem Radovanom (48) i nastradao mu je pred očima.

Jeziva nesreća desila se oko 10 sati na njivi, koja se nalazi nedaleko od porodične kuće Todorovića. Stefan je bio najstariji od četvoro djece ove porodice uvijene u crno.

Kako pišu Novosti, majka Marina (32) je pod dejstvom sedativa, skrhana je od bola i samo plače. Otac Radovan na čije oči je mališan i stradao, išao je u Kuršumliju da kupi neophodne stvari i odjeću za sahranu sina.

–  Toliko su se mučili, živjeli su od poljoprivrede i uzgoja stoke. Želja im je bila da svoje četvoro djece izvedu na pravi put, a eto, ostadoše bez najstarijeg djeteta, koje im je bilo uzdanica u svemu – kažu kumovi nesrećne porodice, u čijoj obližnjoj kući se od trenutka tragedije nalaze rođena braća i sestra nastradalog mališana, devetogodišnji A. T, šestogodišnji N. T. i dvogodišnja A. T.

Kako je došlo do nesreće?

Mještani Dedinaca pričaju da se sve desilo u sekundi, kao na filmu. Kako kažu, traktor je počeo nekontrolisano da se kreće unazad i da se prevrće u povratku s njive. Tokom tog tumbanja pao je na dječaka i pregnječio ga, a potom je nastavio da se kotrlja nizbrdo, nekih 50 metara, i na kraju se zaustavio u potoku.

– Otac je pokušavao da ga izvadi ispod traktora, ali nije uspio. Traktor ga je prešao preko njega i nastavio dalje, a on je ostao na mjestu gde je pao. Bio je dobar dečko, ali napravio je grešku i nastradao je – kazao je za TV Prvu Radomir Milošević, mještanin sela.

Komšije porodice Todorović rekao je da je prizor nakon smrti bio užasan.

– To vam je, ne daj bože. Svi su priskočili u pomoć Radovanu, ali mališanu nije bilo pomoći – pričaju komšije.

On dodaje da se poslije nesreće cijelim selom prolamao jecaj oca.

– Radovan je plakao i kukao kraj mrtvog sina, a kako i ne bi. Dijete mu je stradalo pred očima, bio je nemoćan da išta uradi – kaže komšija.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO