Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dječaku iz Leskovca petarda RAZNIJELA POLA PRSTA, zadobio i opekotine na šaci

Hronika
Autor:

Foto: Robert Getel/RAS Srbija

Dječaku starom četiri godine petarda je raznijela skoro pola kažiprsta desne ruke dok je sa rođacima proslavljao Novu godinu u selu Lipovica u opštini Leskovac.

Incident se desio 31. decembra 2018. godine oko 18 časova nakon čega je dječak doveden do Doma zdravlja u Doljevcu odakle je sanitetom Hitne pomoći brzo transportovan na Kliniku za dječju hirurgiju i ortopediju Kliničkog centra u Nišu.

– Dječak ima tešku tjelesnu povredu jer mu je u eksploziji petarde otkinuto skoro pola kažiprsta desne ruke. Nema cio gornji članak prsta. Mi smo ranu obradili, rekonstruisali koliko je moglo da se spasi. Dio prsta je uništen u eksploziji petarde tako da nismo imali šta da pokušamo da prišijemo. Sanirane su i ostale povrede i opekotine na desnoj šaci, kao i manje povrede i oguljotine na lijevoj šaci, koja je takođe oprljena, ali nema težih povreda. Dječak je dobrog opšteg stanja i nalazi se na odjeljenju sa bakom – kaže za „Blic“ dežurni hirurg na Klinici za dječju hirurgiju sa ortopedijom dr Zoran Marjanović.

Prema nezvaničnim saznanjima, dječakov otac ima prijavljeno boravište u Pukovcu pa su se zato i javili prvo Domu zdravlja u Doljevcu jer se tu liječe.

Kako se petarda našla u rukama tako malog djeteta, utvrdiće nadležni državni organi jer se po zakonu svaka teška tjelesna povreda mora obavezno prijaviti policiji.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO