Hronika

Djevojčica (4) hitno operisana: Prišla da nahrani rođakovog vučjaka, PAS JOJ RASPORIO STOMAK

U beogradskom naselju Sremčica sinoć je u ranim večernjim satima došlo do brutalnog napada psa na djevojčicu od 4 godine kojoj je životinja zubima rasporila stomak.

Djevojčica (4) hitno operisana: Prišla da nahrani rođakovog vučjaka, PAS JOJ RASPORIO STOMAK
FOTO: G. BUNIĆ/RAS SRBIJA

Incident se dogodio kada je djevojčica, zajedno a roditeljima, došla da nahrani psa koji je u vlasništvu njihovog rođaka.

– U jednom trenutku pas je prišao djevojčici i počeo da je ujeda po rukama, nogama i stomaku. Otac i majka su tada skočili, odvojili kćerku od pomahnitale životinje i tako joj spasli život – kaže dobro obavješten izvor Informer.

Roditelji djevojčice, odmah su stavili dijete u kola i odvezli se do Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj gdje su je ljekari, ubrzo po prijemu, operisali.

Pročitajte još

Dr Aleksandar Stijačić iz Hitne pomoći rekao je jutros za RTS da se napad dogodio juče oko 19 časova i da su roditelji dijete hitno prevezli u Univerzitetsku dečju kliniku u Tiršovoj.

– Vrlo brutalno se desio napad na četvorogodišnje dijete, zubima mu je maltene rasporio trbušni zid i dio 12-palačnog crijeva mu je bio izvučen van tijela – rekao je dr Stijačić.

Otac je odmah stavio u kola dijete sa majkom, zvali su Hitnu pomoć i pedijatar je detaljno majci objašnjavala šta da radi – da sve što ima skine sa sebe, gurne u ranu, kako bi se zaustavilo krvarenje.

– Alarmirana je dječja klinika u Tiršovoj, da se spremi hirurška sala. Nije bilo razloga da ih sanitet presretne, gubilo bi se vrijeme, dijete je tamo odmah ušlo u proceduru u operacionu salu – rekao je on.

Dr Stijačić je apelovao da se vodi računa jer se napadi dešavaju, ali rijetko baš ovako brutalno, piše Informer.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu