Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Đokić: Borićemo se za ekonomski razvoj

Biznis
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Na Kongresu Socijalističke partije (SP) održanom danas u Banjaluci usvojena je programska deklaracija u kojoj je najveći značaj dat ekonomskom razvoju Republike Srpske, rekao je predsjednik SP-a Petar Đokić.

Đokić je rekao da je programska deklaracija vizija Srpske od 2018. do 2026. godine, te poručio da će se socijalisti boriti za ekonomski razvoj i socijalnu sigurnost svih građana Republike Srpske i BiH.

– U našoj platformi najviši značaj dajemo ekonomskom razvoju i rastu Republike Srpske, novom zapošljavanju, povećanju ukupnog broja zaposlenih i boljem životu naših ljudi – rekao je Đokić novinarima nakon 8. Kongresa SP-a.

On je istakao da programska deklaracija pokazuje da je sva politika SP-a okrenuta ka budućnosti u namjeri da se sprovodu reforme u Srpskoj koje će doprinijeti razvoju.

Đokić kaže da je ova partija ostala dosljedna svojoj politici, te da u 22 poglavlja svoga programa jasno govori koje će mjere preduzimati i u kojim sektorima.

On je ocijenio da je prisustvo velikog broja delegata na Kongresu SP-a pokazao snagu ove partije, visok nivo organizacije i sposobnosti.

– Mi smo pouzdan partner državi koja na nas može da se osloni zbog čega smo i usvojili izbornu poruku “Sigurno i slobodno da Srpska živi i radi” – rekao je Đokić.

Kongresu su, osim rukovodstva i članstva SP-a, prisustvovali predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, zamjenik predsjednika DNS-a Nedeljko Čubrilović, predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, zamjenik predsjednika i potpredsjednik Socijalističke partije Srbije Predrag Marković i Žarko Obradović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO