Gradovi

ĐOKIĆ U BERKOVIĆIMA “Izgradnja vjetroelektrane značajna za ekonomski razvoj Srpske”

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić izjavio je da je realizacija projekta izgradnje vjetroelektrane "Hrgud" na području opštine Berkovići, od velikog značaja za ekonomski razvoj Republike Srpske.

ĐOKIĆ U BERKOVIĆIMA “Izgradnja vjetroelektrane  značajna za ekonomski razvoj Srpske”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Đokić je tokom današnjeg sastanka sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvoj (KfW) rekao da je realizacija ovakvih projekata prioritet u narednom periodu, te istakao važnost ubrzanja svih aktivnosti na realizaciji ovog projekta.

On je istakao da je lokacija Hrgud jedna od najboljih lokacija u Republici Srpskoj sa stanovišta vjetropotencijala, ali i drugih aspekata, saopšteno je iz Ministarstva eneregetike i rudarstva Republike Srpske.

– Na sastanku smo razgovarali o dosada preduzetim aktivnostima vezanim za realizaciju ovog projekta, kao i o narednim koracima koje treba preduzeti – rekao je Đokić.

U saopštenju se dodaje da je direktor Njemačke banke za obnovu i razvoj Adam Drozdol izrazio zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom sa institucijama Republike Srpske i potvrdio spremnost banke da ubrza sve aktivnosti na realizaciji projekta vjetroelektrane “Hrgud”.

On je naglasio da Njemačka banka za obnovu i razvoj u Republici Srpskoj vidi stalnog i pouzdanog partnera, sa kojim želi da sarađuje i u budućnosti, te da će učiniti sve sa svoje strane da se zajednički projekti i u budućnosti uspješno realizuju.

U Ministarstvu energetike i rudarstva danas je održan sastanak sa predstavnicima Njemačke banke za obnovu i razvoj, a sastanku su, osim Đokića, prisustvovali ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović i vršilac dužnosti generalnog direktora preduzeća “Elektroprivreda Republike Srpske” Luka Petrović.

U saopštenju se navodi da je tema sastanka bila realizacija projekta izgradnje vjetroelektrane “Hrgud” na području opštine Berkovići, koja se finansira iz kreditnih sredstava Njemačke banke za obnovu i razvoj.