Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ĐUKANOVIĆ PODIJELIO POSLANIKE Reakcije na Dodikovu odluku o novoj posebnoj sjednicu NSRS

Politika
Autor:

Foto: Malton Dibra/EPA

U parlamentu Srpske ponovo će biti sazvana posebna sjednica na kojoj će se ovaj put raspravljati o tome da li predsjednik Crne Gore Milo Đukanović treba da dođe u posjetu BiH ili ne.

Ovo je juče najavio srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD Milorad Dodik, ističući da se on protivi dolasku Đukanovića u službenu posjetu, ali da druga dvojica članova Predsjedništva misle drugačije. Ovo je već drugi put da Dodik glasa na sjednici Predsjedništva protiv poziva Đukanoviću da posjeti BiH, zbog čega je juče najavio da će o eventualnom dolasku crnogorskog predsjednika odlučivati Narodna skupština RS.

Poslanik SDS u NSRS Nedeljko Glamočak smatra da je najnovija Dodikova odluka još jedno bacanje “prašine u oči građanima”, jer ne vidi potrebu za posebnom sjednicom.

– Sve dosadašnje posebne sjednice, a bilo ih je jako mnogo, pokazale su da tema zbog koje se saziva nije uopšte u fokusu. Cilj svih tih sjednica bile su dnevno-političke teme. Najbolji primjer je referendum o Danu Republike, koji je služio u predizborne svrhe, a koji nije pomogao niti Republici niti građanima – ističe Glamočak.

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Dodaje da je i posljednja posebna sjednica, koja je bila sazvana zbog neustavnog djelovanja Ustavnog suda BiH, a na kojoj je usvojeno 8 zaključaka, pokazala da je besmislena.

– Jedan od zaključaka je bio i da se neće donositi odluke u zajedničkim institucijama BiH, a Dodik je već juče bio na sjednici Predsjedništva – ističe Glamočak.

S druge strane, poslanik Ujedinjene Srpske Kostadin Vasić smatra da treba održati posebnu sjednicu na kojoj će se raspravljati o eventualnom dolasku Đukanovića u BiH, jer ne treba dopustiti preglasavanje u Predsjedništvu.

– Zajedno s koalicionim partnerima ćemo donijeti odluku kakav ćemo stav zauzeti po ovom pitanju. Ako to traži srpski član Predsjedništva, naravno da ćemo ispoštovati njegove želje – najavio je on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO