Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ĐURIĆ PORUČIO “Čitava histerija oko Račka započeta presudom Todosijevića”

Politika
Autor:

FOTO: O. BUNIĆ / RAS SRBIJA

Direktor kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je danas kako se sve vrijeme priča o budućnosti, o tome kako da se naprave normalni odnosi izmedju Srba i Albanaca, kako da se okrene novi list, a oni sve vrijeme pokušavaju da točak istorije vrate u prošlost, u 1998. i 1999. godinu, kada su bili veliki komandanti“ u našem narodu po zlu zapamćeni.

Kako ističe, nije Srbija započela cijelu kamanju oko Račka, sve je započeto osudom Ivana Todosijevića, predsjednika u opštini Zvečan.

– Čovjek je osuđen na dvije godine zatvora, jer se na godišnjicu NATO agresije na našu zemlju, pred svojim Zvečanicima, usudio se da kaže ‘izvinite ljudi, to prije 20 godina je bila agresija na našu zemlju. Ta agresija je imala lažni povod u vidu Račka, on čak nije rekao da li je tamo bio maskar, već da je to bio lažni povod za agresiju na našu zemlju i rekao je da je OVK bila teroristička i on je za sve to osuđen – istakao je Đurić za Pink.

Kako je podvukao, on nije prvi i jedini rekao da je Račak lažni povod za agresiju na našu zemlju, podsjetivši da je Helena Ranta, šefica finskih patologa, govorila o tome kako ju je Vilijam Voker tjerao je na najbrutalniji način da se izjasni o tome i ona je rekla da nije bilo tako.

– Slučaj Račak je bio iskorišćen kao lažni povod za bombardovanje. Predsjednik Vučić je govorio o tome i onda je uslijedio jedan cunami histeričnih reakcija albanskih političara, na koje su se, moram da kažem, nadovezale i reakcije pojedinih stranih ambasada u Prištini – rekao je Đurić, ukazavši na licemjerje albanskih političara.

Kako je ukazao, jedino se predsjednik Aleksandar Vučić usudio da se tome suprotstavi.

– Vučić je jedini izašao i javno rekao da nije normalno da srpskog političkog predstavnika zbog mišljenja o nečemu što je bilo prije 20 godina hapse – rekao je direktor kancelarije za KiM.

Govoreći o ponašanju pripadnika dijela opozicije, Đurić je istakao da ono što je on primijetio jeste fundamentalno nepoštovanje državnih institucija Srbije od strane SzS.

– Kada to kažem mislim i na nepoštovanje prema vladavini prava. Pokušali su da blokiraju juče javni servis. U vreme vaše vlasti da li je mogao da se čuje kritički ton o bilo čemu na javnom servisu? – zapitao se Đurić, podsjetivši da je supruga Vuka  Jeremića bila na javnom servisu urednica dnevnika u vrijeme dok je on bio ministar spoljnih poslova.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO