Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

ĐURIĆ PORUČIO Kurti je izgradio političku karijeru na mržnji prema Srbiji

Politika
Autor:

Foto: Tanjug/AP

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić, podsjećajući da je danas godišnjica uvođenja anticivilizacijskih taksi Prištine na robu iz centralne Srbije, istakao je vjerovanje da, ako Aljbin Kurti bude odlučivao o tome, to neće biti posljednja godišnjica.

Ðurić ocjenjuje da Kurti ima iskrivljenu optiku prema regionu.

– Čitava njegova politička karijera je građena na velikoalbanskoj ideji i mržnji prema Srbiji, i bez nje bi on bio samo prazna politička ljuštura. Zato će do kraja insistirati na zaoštravanju odnosa Beograda i Prištine i produbljivanju međuetničkog jaza na Kosovu i Metohiji – saopštio je Ðurić.

Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju naglašava da je vrijeme da međunarodna zajednica, prije svega sponzori samoproglašene nezavisnosti Kosova, shvate da podrška jednoj osobi, koja svoj rejting i politički identitet gradi na mržnji i destabilizaciji, nikome ne može donijeti dobro.

– Albanski narod na Kosovu i Metohiji zaslužuje novu generaciju političara, čija karijera nije ponikla u blatu iredentizma i ratne euforije – zaključio je Ðurić u saopštenju.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO