Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DOBIO FRAKTURU LOBANJE Bivši košarkaš Partizana odbio da kaže ko i ZAŠTO ga je pretukao

Hronika
Autor:

Foto: Mitar Mitrović, Marko Metlas/RAS Srbija

Dušan Silić (27), za kojim je policija tragala zbog sumnje da je u nedjelju brutalno pretukao i nanio teške povrede bivšem košarkašu Partizana Nemanji Bezbradici (26), predao se juče policiji.

Njemu je po nalogu Trećeg osnovnog tužilaštva određeno zadržavanje do 48 sati poslije čega će biti priveden na saslušanje.

Očekuje se da bi Silić na saslušanju pred tužiocem mogao da rasvijetli sve okolnosti krivičnog djela za koje je sada osumnjičen, da li je u pitanju sukob zbog djevojke, kako su pisali pojedini mediji. Naime, pretučeni Bezbradica nije želio da sarađuje u istrazi.

Ono što je zasada izvjesno jeste da je Bezbradicu u lokvi krvi našla njegova majka, u Ulici vožda Karađorđa u Jakovu, nedaleko od njihove kuće. Povrijeđeni Bezbradica je prevezen u medicinsku ustanovu i poslije pregleda je ustanovljeno da ima frakturu lobanje i povredu noge.

Iako je povrijeđeni bivši košarkaš odbijao da policiji ispriča ko ga je i zašto pretukao, istražitelji su došli do saznanja da je on u nedjelju uveče stajao sa jednom osobom na ulici kada mu je sa leđa prišao osumnjičeni Silić. Napadač ga je nekoliko puta udario, a kada je Bezbradica pao u nesvijest, pobjegao je. Osumnjičeni Silić u tom momentu nije bio dostupan istražiteljima, pa je za njim raspisana potraga. Tri dana njegov mobilni telefon nije bio dostupan, a istražitelji do juče kada se predao policiji, nisu znali gdje je osumnjičeni.

Njegov otac Dragan u izjavama za pojedine medije potez svog sina objasnio je time da “Dušan nema šta da krije” i da je prethodnih dana bio sa djevojkom.

Dušanov otac takođe je naveo i da njegov sin “nikoga ne napada sa leđa”, kao i da je “u dobrim odnosima sa Bezbradicom, kome je on lično pomogao u karijeri”.

Ko je Dušan Silić

Dušan Silić je sin Dragana Silića, biznismena iz Jakova i kuma Novaka Buhe, brata Ljubiše Buhe Čumeta, najpoznatijeg srpskog svjedoka saradnika. Svojevremeno je i sam trenirao košarku i igrao je na poziciji beka u Koledž basket plusu. I dok Silić nije imao uspjeha u karijeri, Bezbradica je u košarkaškom svijetu stekao ime, a među klubovima čije je boje branio je beogradski Partizan.

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO