Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DOBRE VIJESTI ZA DRVAR Uskoro otvaranje pogona “Jumka” i POSAO ZA 100 RADNIKA

Biznis
Autor:

Foto: Arhiv/Avaz/RAS Srbija

Proizvodni pogon fabrike “Jumko” iz Vranja počeće sa radom u Drvaru u naredna tri mjeseca i zapošljavaće 100 radnika, rekla je Srni načelnik opštine Drvar Dušica Runić.

Runićeva je navela da je rukovodstvo ove fabrike boravilo u posjeti Drvaru koja je rezultat sastanka održanog 13. septembra sa načelnicima Glamoča, Bosanskog Grahova, Bosanskog Petrovca i Drvara i zahtjeva koji je opština Drvar prethodno upućivala Privrednoj komori Srbije.

Ona je dodala da se u zahtjevu tražilo zapošljavanje žena i mladih, jer u Drvaru preovladava drvna industrija gdje rade fizički sposobni muškarci.

– Proizvodni pogon ‘Jumka’ počeće sa radom u Drvaru u naredna tri mjeseca. Za radnike će biti organizovana obuka koja će trajati od tri do šest mjeseci. Ovo za Drvar predstavlja preporod i daje nadu povratnicima da obezbijede egzistenciju – naglasila je Runićeva i dodala da će 90 odsto zaposlenih u ovoj fabrici biti žene.

Prema njenim riječima, pokretanje proizvodnog pogona “Jumka” dugoročno predstavlja jačanje budžeta opštine povećanjem poreskih prihoda.

– Nadamo se da je ovo samo početak jer nastavljamo da radimo na izgradnji kapaciteta za privlačenje i drugih investitora jačanjem malih i srednjih preduzeća -kaže Runićeva.

Ona dodaje da je industrijska zona opštine Drvar u poslijeratnom periodu uništena lošom privatizacijom i da je Drvar, kao nekadašnja industrijska sredina, postao opština koja nema poslovnu zonu.

Runićeva podsjeća da ova opština godinama nije imala sredstava da ulaže u poslovnu infrastrukturu.

– Jedan od kandidovanih projekata iz pomoći od milion evra koju smo dobili od Srbije jeste prva faza uređenja poslovne zone ‘Mlin’ gdje planiramo da bude asfaltiran pristupni put i ograđena poslovna zona – rekla je Runićeva.

Ona je zahvalila Srbiji i Republici Srpskoj za pomoć koju pružaju Drvaru, te dodala da bez njihove podrške nema opstanka Srba u Federaciji BiH

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO