Sudbine

"Dobri moj kume, putuj s anđelima" Dirljiv govor Mime Karadžića na komemoraciji Žarku Lauševiću

Komemoracija povodom smrti Žarka Lauševića održava se danas u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Govor Mime Karadžića na komemoraciji Žarku Lauševiću
FOTO: MITAR MITROVIĆ/RINGIER

Veliki broj prijatelja i kolega je došlo da se oprosti od legendarnog glumca među kojima su Milan Caci Mihajlović, Vesna Čipčić, Petar Božović, Mima Karadžić, Branka Petrić, Radoš Bajić, Branka Pujić, Đorđe Mišina, Dragan Bjelogrlić, Vesna Trivalić, Dragan Mićanović, Peđa Bijelac, Vuk Drašković, Katarina Žutić..

Govor je održao glumac Mima Karadžić.

– Kada smo bili klinci, igrali smo se i pozorišta, bilo je divno. Jednog dana izašao je klinac rumen u obrazima, primismo ga u društvo, to je bio Žarko. Voljeli smo i poeziju. Nema te, dobri moj kume, putuj sa anđelima poručio je Mima na komemoraciji.

Komemoracija Zdravku Lauševiću
FOTO: MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Ispraćaj i kremacija biće obavljeni danas na Novom groblju u Beogradu sa početkom u 14 časova.

Podsjetimo, Žarko Laušević preminuo je 15. novembra nakon teške i kraće bolesti. Imao je 63 godine.

Pročitajte još

Žarko Laušević rođen je 19. januara 1960. u Cetinju. Bio je srpski i crnogorski filmski i televizijski glumac. Dobitnik je velikog broja nagrada i važio je za jednog od najtalentovanijih glumaca svoje generacije.

Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta od 1982. do 1994. godine.

Prvu ulogu u JDP-u ostvario je 1981. godine u predstavi Raskršće. Na matičnoj sceni ostvario je uloge u brojnim predstavama među kojima su Hrvatski Faust, Muke po Živojinu, Kolubarska bitka, Baal, Valjevska bolnica, Pozorišne iluzije, Lažni car Šćepan mali…

FOTO: VESNA LALIĆ, MITAR MITROVIĆ / RINGIER
FOTO: VESNA LALIĆ, MITAR MITROVIĆ / RINGIER

Nastupao je na brojnim beogradskim i jugoslovenskim scenama u predstavama kao što su Gorski vijenac, Romeo i Đulijeta, Original falsifikata, Mala, Čaruga, Mačka na usijanom limenom krovu, Čekajući Godoa, Staklena menažerija, Sveti Sava, Kanjoš Macedonović…

Igrao je u preko trideset filmskih ostvarenja među kojima su Igmanski marš, Jagode u grlu, Lepota poroka, Šmeker, Dogodilo se na današnji dan, Oficir s ružom, Oktobarfest, Braća po materi, Original falsifikata, Crni bombarder, Bolje od bekstva, Nož, Smrdljiva bajka, Leto kada sam naučila da letim… Poslednji put, publici se poklonio na premijeri filma Heroji Halijarda u oktobru ove godine.

Značajne uloge ostvario je u televizijskim serijama Sivi dom, Vuk Karadžić, Zaboravljeni, Senke nad Balkanom, Koreni, Vreme zla, Državni službenik, Kalkanski krugovi, piše Blic.

Bonus video

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu