Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Dodik donosi LIJEPE VIJESTI: Isplata penzija u Republici Srpskoj će biti U ROKU

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da će sutra biti donesena odluka da osobama starijim od 65 godina bude dozvoljeno kretanje utorkom i petkom od sedam sati do 10 časova kako bi im bilo omogućeno da obave osnovne stvari, da odu do prodavnice i banke.

Dodik je naglasio da su svi koji upravljaju bankama ili prodavnicama dužni da prije ulaska penzionera urade potpunu dezinfekciju. On je naglasio da će ljudi do 75 godina koji žive na selu moći da izlaze i nesmetano obavljaju poljoprivredne djelatnosti.

Dodik je rekao da je na današnjoj sjednici Glavnog koordinacionog tima, koji čine zvaničnici Republike Srpske, razgovarano o epidemiološkoj situaciji izazvanoj pojavom virusa korona, kao i o mjerama koje su uvedene.

– Neophodno je pojačati sve mjere u smislu izvršenja. Vlasnicima prodavnica bijele tehnike i drugih materijala koji su neophodni za stanovništvo moći će da rade u nekom periodu osam sati dnevno sa režimom koji je predviđen za prodavnice prehrambene i druge robe. To znači da se mora strogo voditi računa o razdaljini između osoba i da u zatvorenom prostoru ne može da bude više od četiri čovjeka – naglasio je Dodik.

On je u izjavi za ATV najavio da će u tom pogledu Republički štab i Vlada donijeti određene mjere, te naglasio da će isplata penzija biti u roku.

“Bošnjaci žele da opstruišu odluku o vanrednom stanju”

Dodik je izjavio da je očigledno da Bošnjaci žele da opstruišu odluku o vanrednom stanju koju je donijela Narodna skupština.
Dodik je rekao da su danas o tome razgovarali na sastanku Glavnog koordinacionog tima.On je dodao da imaju najavu da će se podići vitalni nacionalni interes, što je ocijenio nepotrebnim.

– Pošto je to rok od sedam radnih dana, to bi značilo da je to onaj tamo ponedjeljak, što bi znatno smanjilo efekte samog uvođenja. Ali, mislimo da je to njihova odluka, mislimo da je to nepotrebno i da u tom pogledu ne doprinose da u Srpskoj uvedemo mjere koje bi omogućile da se efektivno suprotstavimo ovoj pandemiji – rekao je Dodik za Alterantivnu televiziju.

Narodna skupština donijela je juče odluku o proglašenju vanrednog stanja u Srpskoj.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO