Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DODIK POTVRDIO Karantin od sutra za sve koji uđu preko graničnih prelaza i u FBiH

Politika
Autor:

Foto: SRNA

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je rekao da će u roku 24 sata biti zatvoreni svi granični prelazi u Federaciji BiH,  gdje ne bude uspostavljen karantin.

-Odluka je jutros trebala biti dostavljena federalnim vlastima, i ukoliko ne bude karantina prelazi će biti zatvoreni – istakao je on.

Dodik je dodao da su ljudi prelazili granilčni prelaz Ivanica kod Trebinja, a odgovorne službe su ih upućivale na kućnu izolaciju, umjesto u karantin, što nije bila dovoljna mjera i nije bila sinhronizovana sa RS.

Komentarišući sllijetanje aviona iz Švedske na sarajevski aerodrom bez kontrole, srpski član Predsjedništva BiH je istakao da su to propusti na koje se iz RS ne može ništa učiniti.

– Poznata je situacija da su neki fed političari smatrali da kontrola na međuentitetskoj liniji prestavlja nešto drugo, a ne samo mjeru medicinske zaštite. To je iza nas, mislim da je Federacija shvatila da bez ozbijne karantinske procedure nema ozbiljne zaštite od virusa korona koji je u cijeloj BiH –  naveo je on.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO