Politika

DODIK POTVRDIO Košarac i Mitrović novi ministri u Savjetu ministara

Predsjednik SNSD Milorad Dodik potvrdio je da će kandidati ove stranke za ministarske funkcije u novom sazivu Savjeta ministara biti Staša Košarac i Vojin Mitrović.

DODIK POTVRDIO Košarac i Mitrović novi ministri u Savjetu ministara
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Za ministra za spoljnu trgovinu i ekonomske odnosa će biti predložen Staša Košarac, a Vojin Mitrović za ministra transporta i komunikacija – rekao je Dodik.

Dodik je napomenuo da će ministarska mjesta u novom sazivu Savjeta ministara BiH biti popunjena u skladu sa dogovorom koalicionih partnera.

Pročitajte još

– Sinoć smo razgovarali sa predsjednikom HDZ BiH Draganom Čovićem, koji je meni i predsjedavajućem Savjeta ministara Zoranu Tegeltiji saopštio da će do ponedjeljka dostaviti imena kandidata za ministre – rekao je Dodik.

Dodik je rekao da očekuje da će do kraja iduće sedmice biti izvršena provjera kandidata za ministarska mjesta u Savjetu ministara, a sjednica parlamenta bi u tom slučaju bila zakazana 18. decembra, a najkasnije do 23. decembra.

– Na ovaj način bi završili proces koji je neopravdano dugo trajao i koji je doveo do zastoja na mnogim poljima – rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.