Politika

Dodik reagovao na Šmitovu najavu "Nijedna njegova odluka neće biti sprovedena u Srpskoj"

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da svaka odluka Kristijana Šmita neće biti sprovedena u Republici Srpskoj.

Dodik reagovao na Šmitovu najavu "Nijedna njegova odluka neće biti sprovedena u Srpskoj"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Dodik je povodom najave Šmita, kojeg RS ne priznaje, da će se pozabaviti Republikom Srpskom i njenom imovinom, rekao da je svaka njegova odluka za Republiku Srpsku nelegalna.

– Mi znamo našu politiku. Svaka njegova politika je nelegalna i neće biti sprovedena. On pokušava da se dodvori Sarajevu. Ako hoćete u Sarajevu da budete dobri, onda samo možete da napadnete Republiku Srpsku. Svaka njegova odluka biće odbijena, neće biti primjenjiva, neće biti objavljena u Službenom glasniku – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Beogradu.

Pročitajte još

On je naglasio da će se Srpska, u vezi s pitanjem imovine, samo držati Ustava BiH prema kome sve ono što nije izričito dato BiH pripada entitetima.

– Imovina ni izričito niti paušalno nije data BiH, a oni hoće da nam je otmu. Pa naravno da neće. Pitanje imovine opredijeliće naše političke akcije u narednom periodu i one će biti adekvatne onom što oni pokušavaju da urade – rekao je Dodik.

On je rekao da Šmita ranije nisu prihvatili Hrvati, a da ga sada ne prihvataju ni Bošnjaci, te da bi volio da i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ne razgovara s Šmitom jer on nema legitimitet.

Dodik je dodao da mu Šmit, koji ne znači ništa, spočitava i susrete sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, podsjetivši da se sa Putinom sreo tri puta u devet mjeseci, a kritike dolaze i od Britanaca koji uporno rovare po BiH.

Šmit je rekao za Fejs televiziju da će “uskoro uraditi nešto u vezi s državnom imovinom, što će se odnositi na Republiku Srpsku”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije