Politika

"Dodikov režim i prijatelji iz Hrvatske" Borenović o Milanovićevom ordenu za HVO i skandalu u Derventi

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović danas je stigao u Derventu, ali ne da bi sa vlastima Republike Srpske razgovarao Trgovskoj gori, nego da odlikuje HVO, koji je rušio Derventu i ubijao naš narod.

Branislav Borenović
FOTO: PDP

Ovo je poručio predsjednik PDP Branislav Borenović.

On je ocijenio da je ovakva posjeta predsjednika Hrvatske u Republici Srpskoj, i Derventi, koja je u ratu skoro do zemlje sravnjena, “skandal i nacionalna sramota” za Srbe i Republiku Srpsku.

Borenović kaže da je to rezultat posebnih, kako navodi, “prijateljskih i strateških veza Dodikovog režima” sanjihovim hrvatskim „prijateljima“ i konstantnog ponižavanja srpskog naroda.

Pročitajte još

– Milanović bez problema u sred Republike Srpske veliča i odlikuje HVO, a on je bio taj koji je zabranio privatnu posjetu Jasenovcu, našem najvećem stratištu u istoriji, srpskom predsjedniku Vučiću – ističe Borenović.

On podsjeća i na ranije Milanovićeve posjete Republici Srpskoj.

– Naravno da je za očekivati, kao i kada je po povratku sa proslave zločinačke akcije „Maestral“, Milanović svratio kod Dodika da uz rakiju prenese utiske, da i danas završi na prijatnom druženju u Bakincima – navodi Borenović, pa dodaje.

– Ono što sigurno ne možemo očekivati jeste da veliki borac za hrvatske interese, Dodik, svog prijatelja pita kada ćemo mi na teritoriji Hrvatske obilježavati progone i zločine nad Srbima u okviru akcije „Oluja“ i drugih pogroma našeg naroda. Jadno je i tužno šta smo dočekali pod vlašću velikih „patriota“ – zaključio jeBorenović.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije