Hronika

"DOĐI KUĆI, VOLIM TE" Majka tinejdžera koji je pronađen mrtav plače kod napuštene zgrade (FOTO)

Volite svoju djecu, nek vam posljednje riječi kada dijete nekud krene, ma koliko god da ste možda ljudi, budu "Sine volim te".

"DOĐI KUĆI, VOLIM TE" Majka tinejdžera koji je pronađen mrtav plače kod napuštene zgrade (FOTO)
FOTO: RAS SRBIJA

Da znaju i da budete mirni i da uvijek pamtite te zadnje riječi tiho je rekla Milica, majka tinejdžera Jovana Veselinovića (18) koji je 21. februara pronađen mrtav u napuštenoj zgradi u Nišu nakon četiri dana potrage za njim.

Ispred napuštene zgrade u kojoj je pronađeno tijelo tinejdžera Nišlije su se okupile danas da upale svijeće i ostave cvijeće kako bi odali počast nastradalom Jovanu. Jovan je nastradao od posljedica pada sa velike visine, međutim još nije utvrđeno kako je tinejdžer pao i da li ga je možda neko gurnuo.

Neutješna Jovanova majka jecala je danas na mjestu tragedije i preskočila je ogradu oko napuštene zgrade kako bi došla do šiblja u kojima je pronađeno tijelo njenog sina.

– Hoću da vidim gdje su mi dijete našli – vikala je Milica.

FOTO: RAS SRBIJA
FOTO: RAS SRBIJA

Kada je došla do tog mjesta, nesrećna žena je klekla i zaplakala.

– Kako sine? – rekla je kratko.

FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ/RAS SRBIJA

Nekoliko desetina građana okupilo se na ovom mjestu da upale svijeću za Jovana.

– Ja sam uvijek pričala mom djetetu kad negde krene: “Pazi preko ulice, voli te majka” i znam da smo pričali tog dana, bio je veseo, srećan. Samo pola sata prije nego što je nestao pričali smo i rekla sam mu: “Dođi kući, voli majka”. On je meni rekao: “Voli sin”. Grlite djecu, zadnja riječ uvijek nek vam bude da ih volite i činite dobra djela za Jocu – rekla je ona.

Milica je rekla da potraga za nestalom djecom mora da bude bolja kako se nikome ne bi desilo ono što je njoj.

Pročitajte još

– Dijete nije biciklo pa da ga tražite “ako dođe, dođe” i “naći ćemo ga kad tad da ga sahranite”. Mora država da se uključi i svi da se ovo više ne bi dešavalo. Ja nisam ni prva, ni posljednja, al da ne bude ovakvih stvari više – rekla je Milica.

FOTO: BRANKO JANČAKOVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BRANKO JANČAKOVIĆ/RAS SRBIJA

Ona je dodala da nije mogla da zamisli ništa strašnije u životu od ovoga što se dogodilo, piše Blic.

– To što ja osjećam nije ni bitno, ali želim da zamolim sve koji ste tu, i sve koji ste znali mog Jocu da kažete kakvo je on bio dijete. Nije znao da se posvađa, nije znao da mrzi, to dijete je bilo ljubav, svirao je, slikao. Imam samo jednu molbu za Jovanovu dušu: pomozite nekome, pošaljite SMS za bolesno dijete, spasite neku kucu ili macu. On je mnogo volio to da radi. On nije umro, on će uvijek da živi. Al vas molim, nije bitno da li ste znali njega ili ne, jedno dobro djelo uradite danas, baki na ulici pomozite, gladnog nahranite, za njegovu dušu, i za vašu dušu – rekla je ona.