Digitalna Srpska

DOGOVOR SA KOMPANIJOM M:TEL Bolji pristup internetu za đake i studente, te zdravstvene ustanove

U ovom trenutku važno je pružiti mogućnost svim učenicima i studentima pristup internetu, kako bi se obrazovni proces u vanrednoj situaciji, ipak, mogao provoditi, zaključeno je na sastanku ministra za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS Srđana Rajčevića sa generalnim direktorom kompanije “Mtel” Marka Lopičića i saradnika, izvršnog direktora za tehniku Miodraga Vojinovića i izvršnog direktora za marketing i prodaju Radmile Bojanić.

DOGOVOR SA KOMPANIJOM M:TEL Bolji pristup internetu za đake i studente, te zdravstvene ustanove
FOTO: VLADA RS

S tim u vezi, svim korisnicima mobilne telefonije “Mtel” će omogućiti besplatan pristup sajtu www.rtrs.tv, kako bi učenici osnovnih škola mogli pratiti nastavu i gledati ponovno sadržaj koji su eventualno propustili.

Istovremeno, kako bi se i svim srednjoškolcima i studentima omogućio pristup internetu za potrebe onlajn nastave, na sastanku je dogovoreno da će Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo i Ministarstvo prosvjete i kulture, dostaviti informacije o srednjoškolcima i studentima koji nemaju pristup internetu, a kompanija “Mtel” će im dodijeliti bonus od 15 GB saobraćaja mjesečno, bez naknade, do kraja školske godine.

Pored toga, univerzitetskim kliničkim centrima, te svim domovima zdravlja i bolnicama u RS, Institutu za javno zdravstvo i Republičkoj upravi za inspekcijske poslove, povećaće pristup internetu duplo, tamo gdje to tehnički uslovi dozvoljavaju.

– Ova odluka se odnosi i na sva zavisna društva kompanije Mtel, odnosno i na korisnike Mtel-a, Blicnet-a, TelradNet-a i Elta-kabela – saopšteno je nakon sastanka.

Ministarstvo za naučno tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo će i u narednom periodu komunicirati sa kompanijom “Mtel”, kao i sa svim ostalim privrednim subjektima koji u ovom trenutku mogu da doprinesu i pomognu oblasti obrazovanja u vanrednim uslovima.