Svijet

"Dojava primljena telefonom" Policija radi na identifikovanju osobe koja je prijetila Plenkoviću i ministrima

 Policija Hrvatske sprovodi kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti i identifikovanja osobe koja je uputila prijetnje premijeru Andreju Plenkoviću i hrvatskim ministrima, saopšteno je iz Policije.

Andrej Plenković
FOTO: UMEYS SULEJMAN/ANADOLIJA

U saopštenju je navedeno da je Policijska uprava zagrebačka jutros zaprimila dojavu nepoznate osobe koja je prijetila premijeru i ministrima, zbog čega su na Markov trg u Zagrebu upućene dodatne policijske snage.

Portparol hrvatske Vlade Marko Milić ranije je potvrdio da je policija danas došla u sjedište Vlade zbog ovih prijetnji koje su, prema neslužbenim informacijama, upućene telefonom.

Pročitajte još

Komentarišući izvještaj hrvatske Bezbjednosno-obavještajne agencije za prošlu godinu, Plenković je u Dubrovniku rekao da institucije konstantno djeluju s ciljem sprečavanja eventualnih pokušaja nasilnog rušenja vlasti, te naveo da prijetnje postoje i da je zbog jedne policija i danas u Banskim dvorima.

Plenković je rekao da je Hrvatska demokratska zemlja u kojoj se poštuje vladavina prava, te da je “sigurno da oni koji žele nasilnim putem rušiti vlast, neće ostati neprimijećeni i da će država djelovati”.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije