Hronika

"Dok je nepomično ležala ispred zgrade, davala je znake života" Komšije Ane koja je poginula u EKSPLOZIJI plinske boce šokirane, svi stanovi oštećeni

Ana S. (37) preminula je na putu do bolnice nakon što je teško povrijeđena u eksploziji koja se dogodila u njenom stanu u Ulici Majora Gavrilovića u Paraćinu.

Ana S., žena koja je stradala u eksploziji plinske boce
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Prema riječima uznemirenih komšija, nesrećnu ženu je detonacija izbacila kroz prozor trećeg sprata na zelenu površinu ispred ulaza zgrade.

– Mijenjala je plinsku bocu, a kako je došlo do eksplozije još uvijek ne znamo. Sve je uništeno, zgrada se pretvorila u ruševinu. Detonacija je izbacila ženu kroz prozor na zelenu površinu ispred ulaza. Živjela je sama u tom stanu. Dok je nepomično ležala ispred zgrade, davala je znake života. Međutim, ubrzo je i preminula – navodi uznemireni komšija za Blic.

Kako kaže, svi stanari ove zgrade pretrpjeli su velika materijalna oštećenja.

– Popucali su svi prozori, dosta komšija je ostalo i bez vrata. Ne mogu da vam opišem riječima koliko je to puklo i zatreslo sve. Prvo smo mislili da je zemljotres, nismo znali šta se dešava – navodi komšija koji živi u zgradi pored.

Stanarka sa prvog sprata Ljiljana Rošković poznavala je i roditelje preminule djevojke i kaže da je u pitanju divna porodica.

– Jadna naša komšinica je bila divna djevojka, vrlo kulturna, sa svim komšijama je bila u fenomenalnim odnosima. Obožavala je životinje, hranila ih ispred zgrade. Ja sam 15 minuta prije eksplozije ušla u zgradu i tada sam srela i nju, našu komšinicu koja je stradala. Kratko smo se vidjele, pozdravile. Vraćala se sa posla. Petnaest minuta nakon što je ušla u stan dogodila se strašna eksplozija – ispričala je Ljiljana za Telegraf.

Podsjećamo, Ana S. (37) preminula je na putu do bolnice nakon što je bila teško povređena u eksploziji koja se juče dogodila u njenom stanu u Ulici Majora Gavrilovića u Paraćinu.

Ljekari su pokušali da je reanimiraju, ali bezuspješno, a o težini stravičnih povreda i silini eksplozije govori podatak da je detonacija izbacila ženu iz stana sa trećeg sprata na parking pored ulaza zgrade.

Nezvanično, teške povrede zadobila je i jedna starija žena iz stana iznad i obe su za kratko vrijeme sanitetom transportovane do bolnice.

Pročitajte još

Svi stanovi oštećeni

Prema riječima uznemirenih stanara te i okolnih zgrada, eksploziju je najverovatnije izazvao plin koji je curio iz boce. Praktično svi stanovi pretrpeli su velika oštećenja, vrata su izletjela iz futera, a razbijeno staklo svjedočilo je o stravičnoj jačini eksplozije. Oštećeni su i stanovi iz zgrade preko puta, a svi stanari izletjeli su iz njih, u panici.

– U tom stanu na trećem spratu živjela je nekoliko godina naša komšinica Ana, mlađa žena, oko 37 godina, kojoj je baka poklonila stan. Povrijeđena je i još jedna žena iz drugog stana, glava joj je bila sva krvava. I nju je takođe odvezla hitna – priča, vidno uznemirena, komšinica sa prvog sprata.

Policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce pozvao je odmah njen sin Dušan Radović. On je, kaže, čim je puklo, istrčao napolje da vidi o čemu se radi.

“Bilo je mnogo prašine i dima”

– Bilo je mnogo prašine i dima, a ispred zgrade, odmah pored ulaza i auta, ležalo je tijelo ženske osobe koje je bilo u krvi. Nisam prilazio, ne znam da li je to bila baš naša komšinica koja živi u tom stanu. Cigle su padale sa zgrade odozgo. Otrčao sam do trećeg sprata, pa sišao i pozvao policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć – svedoči Dušan Radović.

Teško oštećena zgrada u Ulici Majora Gavrilovića ima dvadeset i nekoliko stanova i svi se pitaju kako će spavati i da li ikako uspjeti da saniraju štetu.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije