Hronika

(VIDEO) "Bilo je mnogo prašine i dima, a ispred zgrade je ležala žena sva u krvi" Ovo je Ana (37) koja je stradala u EKSPLOZIJI PLINSKE BOCE U STANU

Ana S. (37) preminula je na putu do bolnice nakon što je bila teško povrijeđena u eksploziji koja se danas dogodila u njenom stanu u Ulici Majora Gavrilovića u Paraćinu.

Ana S., žena koja je stradala u eksploziji plinske boce
FOTO: DRUŠTVENE MREŽE

Ljekari su pokušali da je reanimiraju, ali bezuspješno, a o težini stravičnih povreda i silini eksplozije govori podatak da je detonacija izbacila ženu iz stana sa trećeg sprata na parking pored ulaza zgrade.

Do eksplozije je došlo oko 14.40, a na lice mjesta odmah su stigli policija, vatrogasci i Služba hitne medicinske pomoći.

Nezvanično, teške povrede zadobila je i jedna starija žena iz stana iznad i obe su za kratko vreme sanitetom transportovane do bolnice.

Svi stanovi oštećeni

Prema rječima uznemirenih stanara te i okolnih zgrada, eksploziju je najverovatnije izazvao plin koji je curio iz boce. Praktično svi stanovi pretrpjeli su velika oštećenja, vrata su izletjela iz futera, a razbijeno staklo svjedočilo je o stravičnoj jačini eksplozije. Oštećeni su i stanovi iz zgrade preko puta, a svi stanari izletjeli su iz njih, u panici.

– U tom stanu na trećem spratu živela je nekoliko godina naša komšinica Ana, mlađa žena, oko 37 godina, kojoj je baka poklonila stan. Povrijeđena je i još jedna žena iz drugog stana, glava joj je bila sva krvava. I nju je takođe odvezla hitna – priča, vidno uznemirena, komšinica sa prvog sprata.

Policiju, Hitnu pomoć i vatrogasce pozvao je odmah njen sin Dušan Radović. On je, kaže, čim je puklo, istrčao napolje da vidi o čemu se radi.

Pročitajte još

“Bilo je mnogo prašine i dima”

– Bilo je mnogo prašine i dima, a ispred zgrade, odmah pored ulaza i auta, ležalo je tijelo ženske osobe koje je bilo u krvi. Nisam prilazio, ne znam da li je to bila baš naša komšinica koja živi u tom stanu. Cigle su padale sa zgrade odozgo. Otrčao sam do trećeg sprata, pa sišao i pozvao policiju, vatrogasce i Hitnu pomoć – svjedoči Dušan Radović.

Teško oštećena zgrada u Ulici Majora Gavrilovića ima dvadeset i nekoliko stanova i svi se pitaju kako će spavati i da li ikako uspeti da saniraju štetu, prenose Novosti.

Molio sam se da naša komšinica preživi, a sad čuh da je umrla! Ni sami ne znamo šta nas je snašlo, ali je ljudski život najvažniji. U životu više neću da koristim plinsku bocu iako sam to povremeno činio – rekao nam je, potresen, jedan od stanara iz susjedne zgrade.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije