Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

DONACIJE ZA RESPIRATORE Dobojski funkcioneri pomažu Bolnici i Domu zdravlja

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Poslanici u Narodnoj skupštini i Predstavničkom domu parlamenta BiH, te članovi Vijeća naroda Republike Srpske i Savjeta ministara iz Doboja uplatiće kao jednokratnu pomoć dio sredstava na poseban račun za nabavku respiratora i opreme za Bolnicu “Sveti apostol Luka” i Dom zdravlja u ovom gradu, zaključeno je na današnjem sastanku koji je organizovao gradonačelnik Boris Jerinić.

Jerinić je rekao novinarima da će zajedno sa poslanikom u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Obrenom Petrovićem uplatiti po 10.000 KM, a po 5.000 KM će izdvojiti poslanik u Predstavničkom domu BiH Sanja Vulić, zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić, direktor Gradske toplane Slađan Jović i Igor Petrović iz dobojskog “Vodovoda”.

Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić, Nebojša Marić, Srđan Todorović, Aleksandar Subotić i Slavko Gligorić, koji je i generalni direktor “Željeznica Republike Srpske, odreći će se poslaničkog paušala.

Delegati u Vijeću naroda Republike Srpske Jasna Lukić i Mihnet Okić uplatiće po 1.000 KM.

Jerinić je naveo da je u planu nabavka 29 respiratora za dobojsku bolnicu koja trenutno posjeduje tri, i to 20 u saradnji sa Razvojnim programom UN, sedam u zajedničkoj akciji, te dva kroz donaciju.

On je zahvalio svima za iskazano političko jedinstvo, kao i drugim donatorima čija su sredstva izuzetno potrebna, te medijima jer su građani blagovremeno informisani zahvaljujući njihovim izvještavanju.

Jerinić je zahvalio i građanima što se pridržavaju preporučenih mjera u borbi protiv širenja virusa korona, te pozvao mlađe od 65 godina da utorkom i petkom u periodu od 7.00 do 10.00 časova omoguće starijim sugrađanima da obave svoje poslove.

On je istakao da je u Doboju povoljna epidemiološka slika i da, osim jednog lica, nema drugih zaraženih virusom korona.

Direktor Bolnice “Sveti apostol Luka” Mladen Gajić rekao je da su za nabavku dva respiratora sredstva do sada uplatili Srpska pravoslavna crkva i EFT-Rudnik i Termoelektrana Stanari, a da se za dva očekuju i sredstva od opštine Stanari i privrednika iz Teslića.

– Epidemiološka situacija u gradu Doboju je trenutno stabilna. U dobojskoj bolnici smo do sada uradili 80 testova, od toga smo imali 13 pozitivnih, i to iz Doboja jednog, iz Modriče dva, iz Dervente jednog, Broda dva i Teslića sedam – rekao je Gajić.

Direktor dobojskog Doma zdravlja Slavko Kovačević naveo je da su radnici ove ustanove angažovani da pokrivaju karantine u Brodu i Doboju, da su dobro opremljeni, ali da trebe razmišljati o zalihama, s obzirom na to da se ne zna koliko će trajati situacija sa virusom korona.

Današnjem sastanku su prisustvovali poslanici iz ovog grada u Narodnoj skupštini Republike Srpske Danijel Jošić, Nebojša Marić, Srđan Todorović, Slavko Gligorić i Aleksandar Subotić, kao i u Predstavničkom domu BiH Sanja Vulić i Obren Petrović.

Na sastanku su bili i delegat u Vijeću naroda Republike Srpske Jasna Lukić, te zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Mirko Okolić, kao i predstavnici dobojskih preduzeća “Vodovod” i “Toplana”.

Jerinić je rekao da skupu nije prisustvovao delegat u Vijeću naroda Srpske Mihnet Okić jer je na sastanku sa predsjednikom Republike Srpske Željkom Cvijanović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO