Politika

Dončić krenuo na Kostreš "Ovim štrajkom ukazujem na katastrofalan položaj boraca" (FOTO)

Radislav Dončić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske izjavio je da odlazi na Kostreš u štrajk kako bi ukazao na loš položaj boračke populacije.

JELENA TRIVIĆ RADISLAV DONČIĆ PRES
FOTO: NARODNI FRONT

Dončić je danas, ispred Narodne skupštine Republike Srpske, iznio tri zahtjeva: Da se borački dodatak poveća na sedam KM za svaki mjesec učešća u ratu, revizija boraca s ciljem da se utvrdi konačno ko su pravi borci, a ko lažni, kao i rješavanje pitanje zaposlenja za djecu poginulih boraca. Odlazim na Kostreš, gdje sam kao pripadnik VRS ratovao protiv zloglasne 103. HVO brigade, koju je odlikovao predsjednik Hrvatske Milanović u Derventi, a uz odobrenje ljudi iz režima, koji se od tad prave mrtvi na ovu temu Uniformu VRS obukao sam simbolično, jer Dodik, koji se busa u prsa junačka, sigurno ovakvu nema, jer svi dobro znamo gdje je bio i šta je radio u ratu rekao je Dončić pred polazak.

Istakao je da je njegov cilj da ovim štrajkom ukaže na katastrofalan položaj boračke populacije. Na Kostrešu ću u štrajk, a nakon toga dolazim u Banjuluku na veliki protest, gdje ću iznijeti ove zahtjeve – poručio je Dončić.

JELENA TRIVIĆ RADISLAV DONČIĆ PRES
FOTO: NARODNI FRONT
JELENA TRIVIĆ RADISLAV DONČIĆ PRES
FOTO: NARODNI FRONT
JELENA TRIVIĆ RADISLAV DONČIĆ PRES
FOTO: NARODNI FRONT
JELENA TRIVIĆ RADISLAV DONČIĆ PRES
FOTO: NARODNI FRONT

Predsjednica Narodnog fronta, Jelena Trivić, izjavila je da odlazi zajedno sa Dončićem na Kostreš kako bi ga ispratila u njegovim časnim namjerama u kojima se bori za bolji položaj boračke populacije i na ovaj način. Nakon štrajka na Kostrešu slijedi veliki protest na kojem ćemo i zvanično uputiti svoje zahtjeve – izjavila je Trivićeva.

Ona je dodala da je Dončićevo oblačenje uniforme danas samo simboličan čin, te da njime žele ukazati da se Republika Srpska, kao društvo, ni nakon 28 godina od rata nije odužila onima koji su je stvarali. U kontekstu današnjih političkih tema, ja ću isključivo uvijek govoriti o miru, razvoju, investicijama, poslovima, šansama, obrazovanju i budućnosti, ali o budućnosti možemo govoriti tek kada se adekvatno odužimo onima zbog kojih danas živimo svoju slobodu. Na proteste u Banjaluci pozivamo sve one kojima je nepravda davno prešla grlo, a koji žele normalan, miran i perspektivan život, svoji na svome – poručila je Trivićeva.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije