Hronika

Došao u Centar za socijalni rad da vidi sina, pa USLIJEDIO KRVAVI PIR: Ovo je muškarac koji je UBIO bivšu ženu (21), a ranio njenog maloljetnog brata (15)

Muškarac, koji je identifikovan kao Valon Alija (36) ubio je juče svoju 21-godišnju bivšu suprugu, Eronu Čokli i ranio njenog 15-godišnjeg brata D.C.

Došao u Centar za socijalni rad da vidi sina, pa USLIJEDIO KRVAVI PIR: Ovo je muškarac koji je UBIO bivšu ženu (21), a ranio njenog maloljetnog brata (15)
FOTO: FACEBOOK/SCREENSHOOT

Pored brata poginule, u incidentu je povrijeđena i Adelina Redžepi, direktorka Centra za socijalni rad u Uroševcu. Ona je kosovskim medijima ispričala kako je sukob počeo, te je navela da nije inicijalno imao raspravu sa suprugom, dok se drugi put nije vratio u centar, prenosi tamošnji portal Njuzbomb Albanija.

– Konflikata zaista nije bilo, muž je u 13 časova došao po dijete i odveo ga. Poslije dva sata se vratio i sastao sa svojom suprugom ispred centra gdje je i započet sukob a potom se dogodila i tragedija. Djevojka je podnijela zahtjev za razvod braka – rekla je Redžepi.

Pročitajte još

Oglasio se i Kurti

Na ozbiljan incident koji se danas dogodio reagovao je čak i premijer Kosova Aljbin Kurti.

– Ne moramo da čekamo da saznamo detalje — oštro osuđujemo ovaj zločin koji se ponavlja. Čak i žena koja je brutalno ubijena od cijevi pištolja koji puca iz neposredne blizine. Kosovsku ženu ubio ubica muškarca. Bijes i gađenje se trkaju u svakom građaninu Kosova danas. Pravda treba da djeluje bez odlaganja, prihvatajući da je dosadašnji efekat izostao i da je odgovornost uvijek visoka – napisao je Kurti.

Žrtva Erona je smještena u Centar za socijalni rad u Uroševcu nakon rastanka od muža.

On je u međuvremenu i priveden i određeno mu je zadržavanje na 48 sati. Osnovno tužilaštvo u Uroševcu podnijeće zahtjev za određivanja mjere pritvora.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu